StoryEditor

Päť dôvodov, prečo by nás (ne)mali zaujímať novinky od Apple

10.09.2014, 12:26
Autor:
hašhaš
Apple nepotrebuje prinášať prevratné zariadenia. Ich výrobky sa hitom stávajú aj tak.

Apple predstavil dva nové telefóny a vlastné "smart" hodinky. Aj keď neukázal nič prevratné, je jasné, že v technologickom svete spôsobia novinky ošiaľ. Vybrali sme päť zaujímavých momentov, ktoré včerajšok priniesol.

Všetko, čo chcete vedieť o novinkách od Applu. Pýtajte sa v online rozhovore

1. Väčší displej
Svet dostal rovno dva telefóny s logom nahryznutého jablka. Ich tvar sa približuje tomu, čo už ostatní výrobcovia praktizujú dlhšie a čo priaznivci Apple kritizovali - výrazne narástli. Okrem toho majú nové iPhony podstatne zaoblenejšie hrany. To naznačuje tiež skôr prispôsobovanie sa trendu, ako inovatívny prístup, na ktorý sa ľudia vo firme zakladateľa Steva Jobsa vždy spoliehali.

2. Hodinky
Apple včera ukázal svoje prvé wearable, teda techniku navrhnutú tak, aby ste ju mohli bežne nosiť so sebou. Inteligentné hodinky nie sú na trhu žiadnou novinkou a ani tie od Apple neprinášajú na tento trh prevrat. Ale... vyrobila ich spoločnosť, ktorá premení na zlato takmer všetko, načo siahne. A to je pre Apple Watch výborná štartovacia čiara.

3. Apple Pay
Americká spoločnosť ukázala, že dokáže spojiť dve v súčasnosti už fungujúce technológie a vyťažiť z nich niečo pre seba. Konkrétne ide o čip NFC, ktorý používa konkurencia už viac ako rok a bezkontaktné platby, ktoré tiež nie sú žiadnou novinkou. Samozrejme, technologicky nejde o rovnaké postupy, no stále to nie je veľký hit, ktorý ukázal svetu niečo nové.

4. Štyri iPhony naraz v predaji
Apple zažíva, to čo doteraz nikdy predtým. V jednom momente sa do predaja dostanú až štyri modely jeho telefónov - iPhone 5S, 5C a novinky iPhone 6 a 6 Plus. To ponúkne zákazníkom telefóny vo veľkej cenovej škále.

5. Králi marketingu
Spoločnosť znova potvrdila, že môže ukázať to, čo už svet technológií pozná a aj tak z toho vyrobí hit. Predstavovanie nových produktov je už tradične celosvetovo sledovanou akciou s veľkou účasťou a technologickí novinári sa predbiehajú v tom, kto ich prvý otestuje. A nič na tom nemení fakt, že takmer všetky parametre aj vzhľad samotných produktov po internete kolovali už týždne pred ich ukázaním.


Čítajte aj: Predstavovanie nových iPhonov sme sledovali online

Horúca novinka od Apple. Takto vyzerajú revolučné hodinky

01 - Modified: 2006-10-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Komňacký má väčšie šance ako Kocian
01 - Modified: 2023-11-03 15:13:35 - Feat.: - Title: Apple konečne potiahla jeho vlajková loď. Firme z Kalifornie vyniesli iPhony rekordne vysoké tržby 02 - Modified: 2023-09-13 15:01:32 - Feat.: - Title: Show Tima Cooka investorov nenadchla. Apple tak musí na trhoch rátať škody za desiatky miliárd 03 - Modified: 2023-08-24 15:35:53 - Feat.: - Title: Šesť týždňov pred smrťou odovzdal Steve Jobs svoje miesto nástupcovi. Ten mu dokonca ponúkal pečeň 04 - Modified: 2023-06-30 21:10:40 - Feat.: - Title: Obrovský míľnik pre Apple. Ako prvá firma dosiahol trhovú hodnotu vyše tri bilióny dolárov 05 - Modified: 2023-05-04 21:49:38 - Feat.: - Title: Spoločnosti Apple klesol zisk aj tržby, prekonala ale odhady analytikov
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 13:51