StoryEditor

Panasonic má televízor, ktorý triedi členov rodiny

02.04.2014, 18:40
Autor:
iDnes.cziDnes.cz
Pošle vysielanie na mobil cez celú Európu, ukáže SMS či poslúži aj ako nástenka.

Firma Panasonic predstavila televízor, ktorý umožní sledovať programy cez mobil alebo tablet kdekoľvek na svete. Dokážete z neho posielať správy či videa, a z mobilného telefónu na diaľku programovať nahrávanie relácií.

Spoločnosť Panasonic predstavila v Amsterdame portfólio výrobkov pre tento rok. Panasonic predviedol aj svoju zostavu OLED televízorov. Tie boli nielen prehnuté, ale aj vypuklé (aj keď len na reklamné účely). Firma sa však zatiaľ na masovú výrobu OLED TV nechystá. Nie je to podľa nej ekonomické a ani výhodné pre zákazníkov. Životnosť OLED televízorov je v porovnaní s ostatnými technológiami stále veľmi krátka.

Technologicky najzaujímavejšia novinka medzi televízormi od Panasonicu je takzvaný Info Bar. Nájdete ho zatiaľ len v najvyššej rade 4K (UHD) TV s označením AX800 a AX900. Vďaka lokálnemu stmievaniu je možné zapnúť iba určitú časť obrazovky, napríklad len úzky pruh pri spodnej hrane. To využíva Info Bar. Televízor je v špeciálnom standby režime s nízkou spotrebou energie a akonáhle vstavaná kamera zaregistruje pohyb, aktivuje Info Bar, teda rozsvieti dolný pruh obrazovky s najrôznejšími informáciami podľa želania užívateľa (počasie, kurzy, TV program, atď).

Správa sa zobrazí len určenej osobe

Televízor je natoľko inteligentný, že rozpozná hlas i tvár používateľa, a podľa toho funkciu aktivuje, alebo neaktivuje. Ak má InfoBar nastavený iba otec, neobjaví sa po príchode syna atď. To využíva aj elektronická nástenka v Info bare, na ktorú je možné posielať textové odkazy alebo krátke videá odkiaľkoľvek na svete cez aplikáciu v mobilnom telefóne alebo tablete. Prichádzajúca správa sa zobrazí iba tomu, pre koho je určená. Možno ju samozrejme nastaviť aj tak, aby sa zobrazila každému, kto do miestnosti príde.

Panasonic pre túto službu využíva zrejme vlastné cloudové riešenie. Ďalšou zaujímavou a hlavne užitočnou funkciou už aj na tých najlacnejších televízoroch je MyStream. Táto aplikácia umožňuje vyhľadávanie a následné automatické zostavovanie obsahu.

Svoj program môžete sledovať kdekoľvek na svete

Príklad: Chcete sa pozerať nejaký film s charakterným hercom Steven Seagal. Zadáte teda do vyhľadávacieho políčka alebo cez mikrofón heslo Steven Seagal. Televízor prehľadá nielen všetky dostupné TV vysielania a pripojené zariadenia ako USB ale aj dostupné internetové služby (u nás predovšetkým YouTube, ale teoreticky aj Netflix, atď). Výsledky sa zoradia na obrazovke do nekonečného prúdu náhľadov. Diaľkovým ovládačom si potom stačí vybrať a video pustiť. Zároveň je možné označovať obľúbené videá, a systém tak učiť, čo sa nám najviac páči. Pri nasledujúcej aktivácii MyStreamu už televízor ukáže ponuku upravenú podľa skôr zadaných preferencií.

Posledný praktickou novinkou je funkcia TV Anywhere. Vďaka nej je možné na tablete alebo telefóne sledovať kdekoľvek na svete aj lokálne televízne vysielanie. Televízor však musí byť v standby režime a na mobilnom zariadení nainštalovaná príslušná aplikácia, spárovaná s televízorom. Prakticky tak má užívateľ prístup ku všetkým TV programom, ktoré televízor dokáže prijímať. A nielen to. Všetky si tiež môže na diaľku nahrávať.

iDnes.cz

Jan Kuznik

Snímky: iDnes.cz

01 - Modified: 2006-03-23 19:54:49 - Feat.: 0 - Title: Ukrajina si bude voliť novú vládu
01 - Modified: 2023-05-18 11:38:18 - Feat.: - Title: Panasonic plánuje minimálne dve nové továrne na batérie v Severnej Amerike 02 - Modified: 2022-09-02 11:37:20 - Feat.: - Title: Panasonic bude v Česku investovať 145 miliónov eur do výroby tepelných čerpadiel 03 - Modified: 2021-11-27 20:44:59 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-11-12 15:49:53 - Feat.: - Title: O akom televízore snívate? 05 - Modified: 2020-07-24 16:32:45 - Feat.: - Title: Oholiť sa televízorom? Táto obrazovka je tenká takmer ako britva
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 18:18