StoryEditor

Slúchadlá, s ktorými som neveril vlastným ušiam

02.06.2015, 10:31
Autor:
stlstl
Tri novinky luxusu a jeden respondent, ktorý ich vyskúša na vlastnej koži.

Testuje Roman Hajduk
– od mája roku 2013 je riaditeľom regionálneho privátneho bankovníctva pre slovenský trh UniCredit Bank.
– je absolventom Ekonomickej univerzity - Podnikovohospodárskej fakulty v Košiciach. Svoju kariéru odštartoval v QBE Poisťovni, kde pôsobil dva roky a prešiel hlavne pozíciami zameranými na vývoj produktov a marketing. Jeho predchádzajúcim pôsobiskom bola viac ako 10 rokov Tatra banka.
– v rámci svojej kariéry sa zameriaval na riadenie tímov privátnych bankárov, starostlivosť o portfóliá top klientov privátneho bankovníctva a participoval tiež na významných projektoch v danej oblasti.
– hovorí plynule po anglicky a dohovorí sa i po nemecky a rusky.
– svoj voľný čas venuje rodine, cestovaniu, hudbe a štúdiu odborných kníh zameraných na ekonómiu a investovanie.



Slúchadlá BOSE QuietComfort 25
Keďže som veľkým hudobným fanúšikom a pri počúvaní hudby dlhodobo preferujem klasický spôsob prostredníctvom reproduktorov, išiel som do testovania slúchadiel s veľkou zvedavosťou. Musím priznať hneď na začiatku, že výrazne prevýšili moje očakávania. A to prešli poriadnym testom naprieč rôznorodým spektrom žánrov. Veľakrát sa mi až nechcelo veriť vlastným ušiam.

Začal som testovať najskôr bez aktivovania zabudovaného zosilňovača. Ihneď ma príjemne prekvapil veľmi kompaktný a vyvážený zvuk. Skutočne čistý a verný prejav som vnímal od jednoduchších popových skladieb cez rockovú klasiku aj pri náročnejšej alternatíve. Naplno sa však prejavili pri akustickej hudbe. Unplugged album Erica Claptona mi jednoducho nedalo neotestovať úplne celý. Podanie tónov bolo veľmi živé, žiarivé a presvedčivé. Moja obľúbená džezová úprava Santanovej Black Magic Woman v podaní Patricie Barber doslova iskrila. Veľmi solídne si poradili aj s vážnou hudbou, zvuky sláčikov vo Vivaldiho Štyroch ročných obdobiach zneli veľmi verne. Verná a čistá bola aj reprodukcia hlasov a tiež efektov pri sledovaní videa. Aktivovanie zosilňovača potom najviac umocnilo hlavne elektronickú a rockovú hudbu a hlboké tóny, ktoré mám rád napríklad pri Massive Attack, sa stali skutočne mohutnými, ako som na ne zvyknutý. Zvuk bol, samozrejme, intenzívnejší aj pri iných žánroch, no celkový rozdiel podľa mňa nebol až natoľko výrazný. Čo bolo skvelé zistenie hlavne pre prípady vybitia batérie zosilňovača, pri ktorej je udávaná výdrž 35 hodín.




Slúchadlá vynikajúco plnili aj svoju ďalšiu funkciu tlmenia okolitého hluku. Mal som problém dostať ich naspäť od manželky, ktorá tvrdila, že takto si predstavuje absolútne ticho. Pri väčšom hluku okolité zvuky úplne nezmizli, no tlmením boli len veľmi málo vnímateľné. Taktiež externé slúchadlá veľa zvuku von neprepustili, aj hudba mojej 12-ročnej dcéry bola zrazu znesiteľnejšia.

Napriek dosť veľkému množstvu plastových častí je dizajn BOSE QC25 veľmi vkusný. Veľmi pohodlne sedia na hlave. Vypchávka okolo uší je výnimočne príjemná, jemná a prispôsobivá. Ich používanie bolo veľmi komfortné. Sú ideálnym riešením predovšetkým na cestách pri kombinácii so všetkými „i-čkovými“ zariadeniam, ale aj doma, ak si chcete hudbu skutočne naplno vychutnávať a popritom mať stále dobré vzťahy aj so susedmi.
Slúchadlá BOSE QuietComfort 25 White, cena 299 eur, predáva mzone


5 hviezdičiek
+ vyvážený, hlboký, živý a verný zvuk
+ univerzálnosť naprieč hudobnými žánrami
+ komfortné a praktické používanie



Samsung Galaxy S6 Edge
Tak, ako je pre praktického lekára nevyhnutný fonendoskop, pre bankára je to mobilný telefón. Tento kúsok ma rozhodne zaujal svojím dizajnom, a o to viac podporil očakávania, čo sa týka jeho funkcií. Celkové vyhotovenie (použité materiály a ich spracovanie), rovnako ako dominantnosť displeja zdôraznili exkluzivitu mobilného telefónu. Na poli konkurencie displej vyniká farebnosťou a ostrosťou a veľmi dobre sa dopĺňa s kvalitnými kamerami na oboch stranách. Veľké očakávania som mal aj pri zaoblenom displeji. Používateľovi zatiaľ neprináša pridanú hodnotu, ale naopak, spôsobuje vcelku nepríjemné držanie, keďže ostré hrany sa prejavili na zadnej strane zariadenia.




Veľmi ma potešilo zabudovanie nanovo objaveného infraportu, ktorý mi pohodlne umožnil ovládať viaceré zariadenia. Telefón obsahuje mnohé technologické vychytávky (napr. meranie tepu, snímač odtlačkov prstov...), s ktorými sa vďaka silnému procesoru dobre popasuje. S vysokým výkonom je však spojená vysoká spotreba energie a výrazné zahrievanie zariadenia, čo nepridáva na komforte. Deti sa mi napríklad sťažovali, že ich zadná strana telefónu páli pri hraní Angry Birds.
Ako manažér privátneho bankovníctva očakávam od svojich ľudí vysoký a stabilný výkon a takéto požiadavky kladiem teda aj na mobilné zariadenia. Samsung Galaxy S6 Edge zo stránky výkonu určite nesklamal, ale batéria nepriniesla požadovanú výdrž. Nabíjanie je našťastie vďaka bezdrôtovej technológii veľmi príjemné – po ukončení hovoru som telefón jednoducho položil naspäť bez potreby hľadať nabíjačku. V oblasti bezdrôtového „čarovného“ nabíjania by som určite privítal výraznejšie rozšírenie tejto technológie.
Samsung Galaxy S6 Edge (32 GB), cena 849 eur, predáva Samsung


3,5 hviezdičky
+ fotoaparát a kvalitný displej
+ najmodernejšie technológie (infraport, rýchlosť zariadenia)
+ bezdrôtové nabíjanie
– slabá batéria a zahrievanie zariadenia



Víno Chateau Cantenac Brown Brio 2010  
Testovanie francúzskeho vína tvoreného tromi odrodami Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc bolo príjemnou tímovou záležitosťou. V privátnom bankovníctve UniCredit každoročne pripravujeme akcie zamerané na degustáciu vybraných vín. Aj preto boli naše očakávania vysoké a náročné. Po otvorení a naliatí do pohára bolo vo vínku cítiť jemnú korenistosť, po chvíľke sa prejavili aj ovocné tóny po tmavom bobuľovom ovocí. Jeho vôňu po celý čas lemovala príjemná pikantnosť a vanilka po dubových sudoch. Chuť vína bola pekne vybalansovaná, ovocná až korenistá, s hladkým barikovým vnemom. Víno má krásnu, číru, výrazne tmavočervenú farbu. Pomer medzi kvalitou a cenou vína je nepochybne veľmi slušný. Podľa nás je ideálne konzumovať ho po náročnom dni, keď si chceme podvečer vychutnať oddych s priateľmi.
Víno Chateau Cantenac Brown Brio 2010, cena 29 eur, predáva hndrink.sk


4,5 hviezdičky
+ vybalansovaná, jemná a lahodná chuť
+ veľmi dobrý pomer kvality a ceny


Snímky: HN/Peter Mayer, archív firiem

01 - Modified: 2007-06-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Svojich dosadili, kde sa dalo
01 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Neviditeľné spúšťače závislosti. Ako zastaviť sebadeštruktívne zvyky 02 - Modified: 2024-05-02 06:26:03 - Feat.: - Title: O Mojite či Bloody Mary ste už určite počuli a možno ich aj ochutnali. Dokážete určiť, z akých ingrediencií sa skladajú? 03 - Modified: 2024-04-26 09:47:05 - Feat.: - Title: KVÍZ Ste fanúšikom miešaných drinkov? Margarita, Aperol, Mojito...Otestujte sa! 04 - Modified: 2024-04-25 12:00:00 - Feat.: - Title: Belgičanovi súd povolil šoférovať pod vplyvom alkoholu. Jeho telo si ho totiž vyrába samo 05 - Modified: 2024-04-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Ak pri vstupe odovzdáš mobil, dostaneš fľašu vína zadarmo. Talianska reštaurácia chce prinútiť ľudí viac komunikovať
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. máj 2024 08:34