StoryEditor

Spevácka "horúčka" sobotňajšej noci

03.12.2006, 23:00
V sobotu večer mal Richard Müller vyhlásiť niečo, čo nás malo posadiť na zadok. Pyco mal tancovať. A tešiť sme sa mali na neobvyklé zoskupenia a hudobné kombinácie.

V sobotu večer mal Richard Müller vyhlásiť niečo, čo nás malo posadiť na zadok. Pyco mal tancovať. A tešiť sme sa mali na neobvyklé zoskupenia a hudobné kombinácie. Aj meno režiséra Petra Núńeza sľubovalo, že Slávik by azda konečne mohol byť celkom dobrou šou. Prečo ňou teda nebol?
Hra na MTV
Vyhlásenie u nás asi najpopulárnejšej hudobnej ankety Slávik 2006 sa tento rok nasťahovalo do Národného tenisového centra. Riešenie scény, spôsob osvetlenia, tesný kontakt pódia s publikom naznačovali snahu priblížiť sa atmosfére MTV Music Award. Ak sa však program premení na propagáciu účinkujúcich populárnej tanečnej šou (ceny odovzdávali Juraj Bača, Mariana Boučková či Ján Ďurovčík) a napätie i zábava v ňom miesto gradovania klesá, lesk kulís, abstraktné videoprojekcie či tancujúce dievčatá v čiernych minišatách požadovaný efekt nezaručia.
Konečne porazený Elán
Výsledky ankety opäť veľké prekvapenia nepriniesli. Najviac trofejí si odniesol Peter Cmorík, víťaz tohtoročnej Superstar. Stal sa objavom aj spevákom roka a jeho pieseň Dážď zvolili čitatelia Nového Času aj za hit roka. Pred rokom sa objavom stala minuloročná víťazka Superstar Katka Koščová, ktorej tento rok tesne ušiel Slamený slávik za najväčší prepad v rebríčku. Pozíciu najpopulárnejšej speváčky obhájila Zuzka Smatanová, získala dokonca absolútne najviac hlasov a bola úprimne prekvapená. V kategórii skupina roka sa z pomyselného trónu podarilo konečne zosadiť hudobnú legendu Elán. Zaslúžila sa o to nitrianska skupina Desmod, ktorej pieseň Niekto ti to povie skôr než ja sa stala aj najhranejšou skladbou slovenských rádií.
Vlažné vystúpenia
Počas sledovania Slávika divák očakáva, že uvidí to najkvalitnejšie zo slovenskej hudobnej scény. V sobotu večer sa mu našťastie zväčša živým spevom síce predviedlo hneď niekoľko slovenských interpretov, avšak vystúpenia priniesli asi také vzrušenie ako samotné výsledky ankety. Teda takmer žiadne. Spojeniu Vidieka a Jany Kocianovej chýbala iskra, Gladiátoru viac rockerského nasadenia, záverečné trio Grigorov - Hammel - Hladký (Gladiátor) vyznelo takisto vlažne. Úplným fiaskom bolo vystúpenie Richarda Müllera tesne pred finále, počas ktorého Müller nie len že nič nevyhlásil, ale nebolo rozumieť ani tomu, čo spieval. "Rozbalila" to aspoň skupina Desmod, ktorá na poslednú chvíľu vytiahla jednu zo svojich tvrdších a menej známych vecí.
Nenaplnené ambície
Speváčka skupiny Peha Katka Knechtová v dokrútke vyhlásila, že program Slávik by už konečne mohol mať inú úroveň. Aj sa o to tento rok pokúšal. Veľké ambície však ostali nenaplnené. Slávik, ktorý mal byť galavečerom, sa premenil na večierok pre tínedžerov, ktorí sa snažili dotknúť svojich idolov. Z lesku a slávy, ktoré k udalostiam podobného druhu zväčša patria, však ostal len lesk usilujúci sa prekryť biedu slovenskej nenápaditosti. Neúspešne.

01 - Modified: 2003-04-15 20:53:26 - Feat.: 0 - Title: V Iraku už rokujú o budúcnosti krajiny 02 - Modified: 2003-04-15 20:57:17 - Feat.: 0 - Title: Pristúpenie k Európskej únii spečatia tri podpisy 03 - Modified: 2003-04-15 21:00:20 - Feat.: 0 - Title: Kappa zdvojnásobí výrobu flutingu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 09:53