StoryEditor

Som typický chlap

28.04.2011, 00:00
Relaxuje pri špionážnych príbehoch a doma opatruje vzácnu fľašu whisky. Hoci nakupovaniu neholduje, ak ho raz presvedčíte o kvalite, našli ste verného zákazníka.

...nakupovanie
Ako typický chlap ich považujem skôr za nutné zlo. Oblek, košeľu či topánky si nezriedka vyberám sám, no rád sa nechám usmerniť manželkou alebo odborným personálom v obchode. V tomto ohľade si nepotrpím na konkrétnu značku, rozhodujúca je kvalita materiálu a prevedenia.

...obchody, kde trávi najviac času
Určite obchody s elektronikou a kníhkupectvá, kde dokážem stráviť hodiny. Čítanie je pre mňa obrovský relax, inklinujem najmä ku knihám so špionážnou a s detektívnou tematikou. A keďže mám dve malé deti, často ma nájdete v hračkárstve.

...dizajn produktov
Vždy sa snažím nájsť optimálny pomer kvality, dizajnu a ceny. Napríklad pri elektronike ma skôr zaujímajú technické parametre ako dizajn. Ale trebárs pri nábytku si niekedy necháme urobiť konkrétny kus na mieru. Máme stolára, ktorý sleduje trendy a vie naše predstavy po vzájomnej dohode výborne zhmotniť.

...obľúbené miesto na nakupovanie v zahraničí
Je to síce hneď u susedov, no v Prahe ma oslovil obchodný dom Palladium s obrovským, veľmi dobre zásobeným kníhkupectvom.

...najdrahšia/najzaujímavejšia vec, ktorú vlastní
Nechcem, aby to vyznelo ako klišé, ale určite najdrahšou vecou pre mňa je zdravá a spokojná rodina. Sú však veci, ku ktorým mám svojský vzťah a neviem sa s nimi rozlúčiť, napríklad hodvábna svadobná kravata. Kuriozitou je fľaša whisky, ktorú mám od strednej školy. S partiou spolužiakov sme vždy tomu, čo dovŕšil dospelosť, kúpili dobrú whisky. Možno ju raz s nimi aj otvorím.

...veci, za ktoré míňa najviac
Vzhľadom na moju prácu sú to určite „montérky“ – teda kvalitný oblek, košeľa či topánky. Nemalá suma putuje aj do kníh. No a potom sú to typické chlapské neresti, napríklad dobré víno.

...doplnky
Hlavne hodinky. To je tiež obchod, kde viem stráviť pomerne veľa času. Pekné a kvalitné hodinky si nosím hlavne zo zahraničia. Ako darček ma vedia potešiť trebárs starostlivo vybrané manžetové gombíky.

...trendy, ktoré sleduje
Pri oblečení sledujem trendy spolu s tými, ktorí ho vyrábajú a kde nakupujem. Pozorne však sledujem „vychytávky“ v oblasti technických noviniek, najmä pokiaľ sú praktického rázu.

...vernosť značkám
Mám takú malú profesionálnu „úchylku“. Ak sa stretnem s niekým, kto ma presvedčí o kvalite svojich produktov, zostávam danej značke dlho verný. To platí pri všetkom, od oblečenia cez potraviny či nápoje až po autá. Zároveň často skúšam a nakupujem produkty svojich klientov.

...nesplnené túžby
Celkom prozaické. Raz sedieť za vrchstolom na chalupe, mať tam svojich synov s nevestami a ďalšiu blízku rodinu, rozprávať sa o živote a len tak si ho vychutnávať.

menuLevel = 2, menuRoute = style/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 16:23