StoryEditor

Eva Babitzová: Túžim po nových objektívoch do fotoaparátu

16.04.2009, 00:00

Relaxuje pri fantasy literatúre, učí sa fotografovať a miluje americké kníhkupectvá. Najlepšie sa cíti v Londýne a, samozrejme - v rádiu. Šéfka Rádia Express Eva Babitzová.

ZA MIKROFÓNOM
Na riaditeľskej stoličke sedí už tri roky a podľa vlastných slov prácu v rádiu miluje. Vždy chcela stáť pri zrode nových nápadov. Mnohých prekvapí fakt, že študovala fyziku. Z nepochopiteľného dôvodu - zdala sa jej "pomerne ľahká“. Dokonca po skončení štúdia si hľadala miesto aj vo vedeckej oblasti, cesty osudu ju však doviedli do Slovenského rozhlasu. "Nebola to až taká náhoda, keďže na vysokoškolskom internáte som moderovala v "IRŠ-ku“ a k médiám ma to vždy ťahalo,“ priznáva. Od mikrofónu prešla postupne k marketingu, reklame a obchodu v rôznych druhoch médií.

SLABOSŤ? FOTO A... TOPÁNKY
Eva Babitzová rozhodne nie je prototypom klasickej ženy - shopoholičky. Nakupovanie považuje viac-menej za nutnosť. "Keď sa už vydám do obchodov, tak sa snažím nakúpiť čo najviac vecí, aby som tam v najbližšom čase nemusela ísť. Veci si kupujem najmä podľa toho, čo sa mi páči a čo mi sedí, nie podľa značiek. Samozrejme, mám radšej kvalitnejšie oblečenie.“ Z posledných "úlovkov“ sa nám pochválila novým tmavomodrým kabátikom od Armani jeans. Aj keď pri našom stretnutí bola oblečená kompletne do čierneho, hovorí, že v jej šatníku sa nájdu aj veselšie kúsky.
Zaujímalo nás, či túži po niečom, čo si zatiaľ ešte nemohla dovoliť? "Nemám túžby v oblasti oblečenia. Páčia sa mi drahé hodinky, ale neprežívam to nijako dramaticky. Viac túžim po nových objektívoch do fotoaparátu a rôznych technických vychytávkach.“ Nakoniec sa predsa len priznala, že ako každá žena má slabosť na topánky. "Mám rada výrazné topánky, ktoré sa nedajú nosiť často. Ulietavam skôr na množstve topánok ako na nejakých drahých alebo značkových pároch.“

VO SVETE TERRYHO PRATCHETTA
Najradšej zo všetkého však nakupuje knihy. Na Slovensku v Panta Rei a Artfore, v Londýne vo Waterstones. Najviac si však pochvaľuje útulné americké kníhkupectvá s vôňou čerstvej kávy, kreslami a nekonformnou atmosférou. "Tam človek môže stráviť hodiny a hodiny - je tam fantastická atmosféra. Pri jednom stolíku si niekto vypisuje recepty z knihy, pri druhom mladík listuje v knihe architektúry. Je to niečo úplne iné ako kníhkupectvá, na ktoré sme boli zvyknutí my.“ Číta takmer všetko, ale podľa zoznamu spisovateľov, ktorých uviedla, ju asi najviac baví fantasy. K tým najobľúbenejším patria Tom Robbins, Terry Pratchet a Douglas Adams.
Momentálne je však jej najväčšou vášňou fotografovanie, aj keď ako sama hovorí, ešte sa len učí. Žiadne kurzy však nenavštevuje a snaží sa na to prísť sama. "Mám krásnu zrkadlovku, ktorá vie zatiaľ ešte stále viac ako ja. Rada fotím momentky ľudí v mestách. Fotky, ktorými by som sa raz chcela prezentovať na výstavách, však rozhodne nemám.“
Okrem tejto - dosť individualistickej zábavky - ju bavia veci, ktoré môže podnikať so svojou rodinou - v lete inline korčule, v zime lyžovanie.

HĽADANIE VLASTNEJ PLÁŽE
Pri svojej profesii často cestuje, takže sa snaží nakupovať najmä v zahraničí. Aj jej sa nákupy na Slovensku zdajú pridrahé s nedostatočným výberom. Keďže Rádio Express vlastní americká firma, z času na čas cestuje do USA - najmä na Floridu.
Kedysi žila v Londýne a odvtedy si toto mesto zamilovala. Jej cestovateľským snom je však studená Aljaška. "Chcela by som tam ísť v ich lete, kedy je tam celkom príjemne. Mám niekoľko fotografických kníh o Aljaške a úplne ma uchvátili.“ Zaujímalo nás, čo považuje za svoj najintenzívnejší cestovateľský zážitok. "Nie je to jedna konkrétna cesta. Ja nepodnikám nejaké dobrodružné výpravy, je to skôr zbierka momentiek - napr. keď si dáte dobrú kávu a pozeráte sa na obrovský turecký trh alebo sa motáte na člnku na mori okolo ostrovov a nájdete si svoju pláž.“


DOTAZNÍK
KOZMETIKA
Parfum: Blvgari, Lacoste
Šampón a kondicionér: bežné šampóny
Telová starostlivosť: voňavé olejčeky
Dekoratívna kozmetika: Gosh, L´oreal, Chanel

OBLEČENIE
Biznis oblečenie: Banana Republic
Oblečenie na voľný čas: G-sport, Gap
Šport: Nike
Džínsy: Dolce Gabbana
Obuv: Högl a veľa iných

DOPLNKY
Taška: Louis Vouitton, Samsonite
Hodinky: Michele Herbelin, Tissot
Šperky: Svarowski, bižutéria


NÁPOJE
Nealko: Mattoni, San Pelegrino
Víno: Pinot Grigio, veltlínske vína
Pivo: Plzeň (zriedka)
Koktejl: Gin Tonic

ELEKTRONIKA
Mobilný telefón: I Phone
TV: Sony Bravia
PC: Dell (s tajným snom o Macu)
Domáce spotrebiče: Siemens, Miele
Autá: BMW

OBĽÚBENÉ MIESTA
Kaviareň: Mirror Bar v hoteli Radisson SAS Carlton
Reštaurácia: Au Café, Flowers
Ďalšie miesta: Londýn, ostrov Hvar, Praha, Barcelona

menuLevel = 2, menuRoute = style/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 10:22