StoryEditor

V obchode sa vždy pohádame, tvrdí manželka Janka Kurica

15.12.2015, 23:00

Ona je šéfkou reklamnej agentúry Creative Department a akademická maliarka. On je známy spevák a líder skupiny Vidiek. Manželmi sú už približne 25 rokov. Približne preto, lebo si žiaden z nich presný dátum nepamätá. Simona Bubánová a Janko Kuric pre HN magazín prezradili aj to, kto je u nich doma správcom financií.

 

Zoznámenie a svadba
Simona: Podľa mňa sme sa zoznámili pri organizovaní mojej výstavy v Brne.
Janko: Myslím, že sme sa spoznali o čosi skôr v nejakej krčme. Neviem v ktorej, ale bolo to v starom meste.
Simona: Aha, viem v ktorej. V maďarskej reštaurácii, keď ešte existovala. Dobre, tak krčma bola prvá. Tam nás zoznámil náš kamarát výtvarník Laco Teren. A pokiaľ ide o dátum našej svadby, môžeme to poňať ako voľný výklad histórie, lebo nikto z nás si to už nepamätá...
Janko: Myslím, že to bolo pred Vianocami. Alebo po Vianociach? Teraz si už nie som istý. Ale bolo škaredé počasie.
Simona: Áno, bolo škaredé počasie, ale keďže sme to nebrali príliš vážne, tak som nemala ani svadobné šaty. Požičala som si od maminky sukňu. Bola som totiž vtedy nezávislá umelkyňa a sukne som veľmi neuznávala.
Janko: Tá sukňa nebola ktoviečo. Bola taká konzervatívna, smiešna a starodávna. No až tak som sa na sukňu nepozeral. Nevesta bola krásna a dopadlo to dobre.
Simona: Áno, veľmi dobre.
Janko: Keby sme chceli, mohli by sme presný dátum svadby vyhľadať. Ale načo?
Simona: V istom veku vás to prestane lákať a poviete si, že je to aj vtipné, keď si ho nepamätáte.

 

Rodinné financie
Janko: Neviem, kto je u nás ministrom financií, no v každom prípade Simonka je prezident.
Simona: Hľadala som si totiž vyššiu ekonomickú funkciu. Ale mám aj svoju pravú ruku, takže keď treba niečo zaplatiť, poviem: „Janík, dáš príkaz?“ Ale popravde, Janko nemôže riadiť peniaze, lebo...
Janko: ... lebo by sme skrachovali. Veď ako môže vidiečan riadiť peniaze?
Simona: Hoci ani ja nie som celkom z mesta. Narodila som sa v Bojniciach, potom sme žili v Piešťanoch a potom v Bratislave. Ale na vidieku by som sa odstrelila. Tá predstava je pre mňa nezlučiteľná so životom.
Janko: To si viem predstaviť. Jasné, že máš Bojníc a Piešťan plné zuby a chceš žiť v meste. (smiech)
Simona: Áno, preto bývame v centre, firmu mám v centre.
Janko: Zato ja by som pokojne šiel na vidiek. Mám ho rád, dosť často tam chodím, zrelaxujem tam a potom šup šup rýchlo za rodinou.

Dovolenka
Simona: Janko dovolenku nikdy nevyberá, lebo sa vždy spoľahne na to, že manažér, teda ja, to zariadi. Máme radi golfové dovolenky a ja preferujem cestovanie po Európe.
Janko: No. Párkrát sme už boli aj mimo Európy a bolo tam fajn. Napríklad na Vianoce sme boli na ostrove Maurícius a veľmi sa mi páčilo, že nám na Silvestra padali kokosové orechy na hlavy. Voda mala vyše 20 stupňov a bolo to fantastické. Ale vždy keď sa vrátime do Európy, poviem si, že sme konečne doma. No manažér vyberá dobre.
Simona: Veď dobre to robí, děvečka (smiech).
Janko: Ja by som určite všetko pokazil. Ešteže mám za manželku manažérku svetového formátu. Vždy všetko dobre dopadne.

Nakupovanie
Simona: Janko neznáša, ale naozaj neznáša nové veci. A kupovať ich je úplná katastrofa. Vždy sa pohádame, keď ideme do nejakého obchodu. Teraz chodíme nakupovať už iba pod prísahou, že sa Janko nezduje a kúpime presne dva páry topánok, štyri košele. Taká je dohoda a ani o kúsok viac.
Janko: Ale ponožky si kupujem sám.
Simona: Nerozumiem tomu, ale aspoň to nejde do peňazí.
Janko: Ale tie ponožky nestoja málo.
Simona: Takže nie je vôbec márnivý. Ostal tým vidiečanom. Je zlatý. Naopak, ja nakupujem rada a nemôžem povedať ani to, že nie som márnivá. Miniem na to totiž dosť veľa peňazí.
Janko: Mám rád, keď je Simonka pekne oblečená, ale je mi to viac-menej jedno.
Simona: Patrí totiž k tým šťastným mužom, ktorí to nemusia financovať.
Janko: Ja si kupujem za svoje a Simonka za svoje.
Simona: Ale aj ja ti niečo kúpim.
Janko: No áno, minule tie štyri páry ponožiek.

Domácnosť
Simona: O domácnosť sa starám ja, lebo platím paniu, čo nám upratuje. A dohadujem sa s Jankom, čo navarí. Hoci niekedy varím aj ja.
Janko: Tak raz-dvakrát za rok.
Simona: Janko varí veľmi dobre. Najlepšie mu idú veci, ktoré už niekedy skúšal. Ale predsa len krajšie spieva, ako varí.
Janko: Fakt?
Simona: Spieva krásne.
Janko: A o záhradu sa starám zase ja. Veľmi rád sa v nej babrem. Vyberám kvety, presádzam, polievam, kosím trávu... Teraz s ňou mám dosť veľa práce. Bývame totiž pri lese a celý les nám spadol do záhrady, takže listy som musel vypratávať asi na desaťkrát. Aspoň nemusím chodiť do posilňovne.
 

Simona Bubánová
Akademická maliarka a riaditeľka reklamnej agentúry Creative Department je súčasne zakladateľka a prvá prezidentka Art Directors Clubu na Slovensku.

Janko Kuric
Spevák, textár, skladateľ a v neposlednom rade líder skupiny Vidiek je stálicou slovenskej hudobnej scény.  So Simonou Bubánovou tvoria pár už štvrťstoročie.


01 - Modified: 2007-12-07 15:35:00 - Feat.: 0 - Title: Indická vláda zrušila u EADS objednávku na 197 helikoptér
menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 12:24