StoryEditor

Košické hotely by mali pridať, tvrdí editor CNN Travel pre HN

17.01.2013, 23:00
Autor:
mammam
James Durston objasňuje, prečo americká CNN zaradila Košice do top destinácií tohto roka.

Prečo ste vašim čitateľom odporúčali práve návštevu Košíc?
Keď sme sa rozhodovali, ktoré mestá do rebríčka zahrnieme, zvažovali sme, samozrejme, viacero faktorov. Pop kultúru, históriu, plánované eventy v roku 2013 i krásu prírody. Košice vynikajú ako mesto s krásnou architektúrou, skvelou hudbou a dramatickým divadlom a tento rok aj s množstvom aktivít pre turistov.

Kto všetko o tom rozhodoval?
Hovorili sme s cestovateľmi z celého sveta, vrátane odborníkov z oblasti cestovného ruchu, dopisovateľov a nášho vlastného redakčného tímu.

Spomenul niekto z nich aj negatívne stránky Košíc?
Podľa našich poznatkov nie je v Košiciach taký dobrý výber hotelov, ako by mohol byť. Rovnako úroveň služieb pre zákazníkov nie je natoľko „5-hviezdičková“, na akú sú zvyknutí turisti zo Západu. Ale hovoríme iba o okrajových pripomienkach.

Čo vás na tomto meste najviac prekvapilo?
Nepovedal by som, že prekvapilo, ale boli sme veľmi radi, že sme počuli skvelé správy týkajúce sa oblastí mimo Košíc, ale aj v samotnom meste. Bankov napríklad získal výborné hodnotenia od návštevníkov, rovnako ako detská železnica v Čermeli. Boli sme tiež príjemne prekvapení bohatým výberom dobrých pubov a barov so skvelým pivom. To nikdy nie je na škodu.

menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 07:49