StoryEditor

Svetové osobnosti, ktoré vytvorila televízna obrazovka

03.02.2011, 23:00

Oprah Winfrey -- Päťdesiatročná dáma, ktorá prežila neľahkú mladosť, si nešťastie v detstve úspešne vynahradila v dospelosti. Jej život je ako z amerického filmu. Z chudobných pomerov, keď ju vychovávala babka, bola znásilnená, neskôr v mladom veku potratila, sa stala dámou televíznych obrazoviek s veľkým D. Ešte počas strednej školy začala pracovať ako hlásateľka nashvillského rádia, neskôr sa stala prvou černoškou, ktorá čítala v televízii správy. Začala uvádzať talk show AM Chicago, ktorá sa pre svoju úspešnosť čoskoro premenovala na Oprah Winfrey Show. Relácia sa veľmi rýchlo stala najsledovanejšou talk show v histórii. Oprah Winfrey sa stala najbohatšou ženou šoubiznisu a vďaka svojmu pôsobeniu na televíznych obrazovkách sa zaradila k najvplyvnejším ľuďom na svete. Pozvanie do jej šou je česť pre každého hosťa.

John Carpenter -- V roku 1999 sa stal prvým výhercom súťaže Milionár v USA, zároveň sa stal prvým víťazom hlavnej ceny spomedzi všetkých krajín, v ktorých sa formát Who wants to be a millionaire vysielal. Tridsaťjedenročný daňový úradník z Connecticutu nemal od začiatku programu najmä pre svoje povolanie sympatie publika. Postupoval však veľmi priamo k výhre bez akýchkoľvek zaváhaní a srdcia publika si definitívne získal, keď pred poslednou otázkou prvýkrát využil žolíka, aby zavolal svojmu otcovi. Namiesto toho, aby ho požiadal o správnu odpoveď na otázku, ktorý z amerických prezidentov sa objavil v televíznom seriáli Laugh-In, len oznámil svojmu otcovi, že sa práve stane milionárom, lebo odpoveď pozná, čo vyvolalo smiech publika. Na konte mu tak pristál milión dolárov a John Carepenter sa stal vďaka svojej inteligencii a zmyslu pre humor hviezdou Ameriky.

Macaulay Culkin -- Detská hviezda Macaulay Culkin sa v deväťdesiatych rokoch dostal na filmové plátna, z nich na televízne obrazovky a odtiaľ bezpečne do hláv detí, ale i dospelých po celom svete. Veď kto by si nepamätal sériu filmov Sám doma s neposlušným chlapcom Kevinom McCallisterom, ktorý vie zavariť všetkým dospelým? V časoch svojej najväčšej slávy bol považovaný za najúspešnejšieho detského herca od čias Shirley Temple. Neskôr jeho hviezda trochu zapadla prachom, no v našich zemepisných šírkach sa opráši každé Vianoce na televíznych obrazovkách.

menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 11:16