StoryEditor

List pre Ježiška píšem už od leta

09.12.2010, 23:00
Autor:
aszasz

JARKO KRIGOVSKÝ
tanečný supertalent
8 rokov

"Už som mu napísal dávno, chcel by som autíčko, skladačku a hru Monopoly," zveruje sa 8-ročný chalan, ktorý svojím "frajerským" tancom očaril divákov i porotu v šou Česko Slovensko má talent. Jarko Krigovský zo Spišskej Belej má okrem tancovania totiž rád aj Vianoce. "Sme všetci spolu a doma máme pohodu," vysvetľuje. Asi vie o čom hovorí, keďže má troch starších súrodencov. Nič však na ich sviatkoch nebude meniť ani fakt, že sa najmenší člen rodiny stal na chvíľu najväčšou mediálnou hviezdou Spiša.
"Máme klasické Vianoce - kapustnica, každý rok vo vani aj živého kapra, s ktorým sa Jarko najprv odfotí a potom ho s otcom pošlú rovno na vianočný pekáč," opisuje mama. Napriek tomu, že má najstaršie "dieťa" v rodine Krigovských už dvadsať, Jarko na Ježiška nedá dopustiť. List píše už od leta, vyzdobí ho grafitmi a označí heslom "Prísne tajné". "Vždy napíše dve veci, ale keď mu niečo príde pod ruku, nejaký iný leták, nemá problém vyškrtnúť a prepísať želanie, ale vždy má dve, aby toho nebolo veľa. Minulý rok sa tešil zo skateboardu a Monopolov." Mini tanečník nie je náročný, podľa mamy ho poteší skoro všetko.
Asi to má v rodine, pretože tú potešil moment, keď raz prišiel domov zo škôlky a zahlásil, že bude tancovať na Deň matiek. Dokonca sólo! Brejkové sólo.
Šokovanej rodine svoje "tančeky" rovno predviedol v obývačke. A to bol začiatok veľkej zábavy v jednej rodine v Spišskej Belej. "Bolo to podarené, srandovné," opisuje mama. Rodina však netušila odkiaľ toto všetko nabral. To, že majú televízne šou aj edukatívne pôsobenie je dokázané - mladému Jarkovi sa zapáčili minuloroční víťazi talentovej šou Old School Brothers a inšpirácia bola na svete - išlo sa do súťaže. "Najradšej mám Laciho Strike-a," vyhlasuje amatérsky profík, ktorý už odpočítava dni do Vianoc.

menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 09:30