StoryEditor

Sedem dôvodov, prečo by ste milovali starú Nokiu 3310

13.09.2013, 00:00
Autor:
dpidpi
Nové smartfóny sú síce inteligentnejšie, no nikdy nenahradia starú klasiku.

Telefón, ktorý stavia spoločnosť Nokia do legiend, je nezabudnuteľná Nokia 3310. Vyrobená bola v roku 2000 a predalo sa jej až 126 miliónov kusov.

Nokia tento model pre niektoré trhy produkovala až do roku 2005. Takmer každý sa stretol s týmto telefónom, pozrite si jeho výhody, ktoré dnešným telefónom chýbajú. 

1. Hry 

Pribalené doplnkové hry ako Snake II, Bantumi či Space Impact ste dokázali hrať pohodlne palcom na hardvérových tlačidlách. Dokonca vôbec nevadilo, že ste na rukách mali rukavice. 

2. Prispôsobenie 

Dokúpiteľných krytov bolo pre Nokiu 3310 skutočne mnoho, a tak si mohol každý vytvoriť úplne vlastný telefón. Dokonca vidieť klasickú Nokiu 3310 s modro-šedým krytom bolo raritné. 

3. Batéria 

Pokojne ste mohli celý deň bez obáv prežiť s myšlienkou o tom, že potrebujete dobiť batériu. 

4. Jednoduchá oprava 

Pokiaľ vám praskol predný alebo zadný kryt, nebolo nič jednoduchšie ako ho vymeniť. Dokázali ste to tak urobiť aj s batériou či klávesnicou a pritom ste nemuseli zájsť do servisu alebo značkovej predajne. 

5. Displej 

Jednoduchý monochromatický, teda jednofarebný displej bolo pohodlné čítať aj na priamom slnku. A naopak pri písaní SMS správy ste sa vďaka tlačidlám naň nemuseli ani pozerať. 

6. Veľkosť

Mobilný telefón Nokia 3310 nebol malý, ale ani priveľký ako súčasné phablety. Pohodlne sa zmestil do vrecka nohavíc a nevadili mu ani kľúče alebo iné drobnosti, ktoré sa tam mohli nachádzať. Prinajhoršom ak ste ho nechceli nosiť vo vrecku, stále vám mohol pomocou špeciálneho úchytu visieť aj na krku. 

7. Odolnosť 

Takmer nezničiteľná konštrukcia tohto telefónu ho učinila samotnou legendou. To, že vypadol z tretieho poschodia alebo sa chvíľu okúpal vo vode nehralo pre tento mobil žiadnu rolu. 

 https://www.youtube.com/embed/PcVg9pzxzDA

Zdroj: mashable.com

Snímky:  wallpaperpimper.com, env1ro.deviantart.com, gsmarena.com

menuLevel = 2, menuRoute = style/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 15:35