StoryEditor

Chcete nový iPhone? Apple dnes uvoľní očakávaný update (video)

18.09.2013, 00:30
Autor:
dpidpi
Apple uvádza operačný systém iOS 7, ktorý zmení vzhľad systému najrazantnejšie od roku 2007.

https://www.youtube.com/embed/F0ErUMeT7uE

Operačný systém pre telefóny iPhone, tablety iPad a multimediálne prehrávače iPod dnes dostane aktualizáciu na najnovšiu verziu iOS7. Novinka poskytne používateľom okrem kompletne redizajnovaného prostredia aj nové funkcie. 

Apple nezabúda ani na iPhone 4 

Aktualizovať môžu všetci majitelia iPhonu 4, 4S, 5, ďalej iPadu mini, iPadu 2, IPadu tretej a štvrtej generácie a poslednej verzie iPodu Touch. Ostatné staršie zariadenia nespĺňajú minimálne požiadavky pre inštaláciu iOS 7. Ak si nie ste istí, aké zariadenie používate, najjednoduchším spôsobom je zariadenie pripojiť k počítaču, kde máte nainštalovaný iTunes.

Zmenu, ktorú ihneď po aktualizácii uvidíte, je kompletne redizajnované prostredie. Základné rozloženie ikon či orientácie v systéme sú však úplne rovnaké, a tak sa určite nebudete musieť učiť ovládať svoj prístroj úplne od začiatku. Nový operačný systém so sebou nesie mnohé šikovné funkcie. Napríklad zdieľanie súborov medzi iOS zariadeniami (iPhone, iPod, iPad) bude oveľa jednoduchšie a pre zaslanie snímky priateľom už nemusíte využívať napríklad mail či iné aplikácie. Nová funkcia AirDrop ukáže vašich priateľov v okolí a dovolí im zaslať napríklad fotografiu okamžite. Technológia funguje na báze Wi-Fi Direct a prenosy dát sú tak mnohonásobne rýchlejšie než pri zasielaní súborov cez Bluetooth.

Nový fotoaparát

Grafickou obmenou prešla aj galéria, ktorá bude zoraďovať fotografie podľa miesta vyhotovenia, či kalendár, ktorý ukáže omnoho viac informácií. Apple prerobil všetky svoje základné aplikácie vrátane Safari či Správ. Rovnako fotografovanie ponúkne viacero formátov či zachytávanie snímok priamo s efektom. Do systému sa dostala nová spodná vyťahovacia lišta, ktorá bude obsahovať okamžité skratky z Wi-Fi či zapnutie LED svetla. Apple pridal aj možnosť online streamovania hudby, takzvané iTunes Radio, no to je dostupné len pre používateľov zo Spojených štátov amerických. Hlasová asistentka Siri bude podľa slov Applu inteligentnejšia a ponúkne nové možnosti. Vyhľadávať bude aj na Wikipedii. 

Možno už dnes ráno 

Operačnému systému dokonca pribudol prehľadnejší Multitasking, nové animácie či snímanie naklonenia. Podľa uhla sa mení pohľad cez ikony na pozadie, ktoré je akoby ďalej a dodáva pocit hĺbky. iOS 7 bude dostupný na stiahnutie počas dnešného dňa. Na Slovensku sa predpokladá uvoľnenie systému na dnešné ráno či neskoré popoludnie. 

Ako aktualizujete?

Systém v telefóne, tablete či iPode viete aktualizovať prostredníctvom iTunes v počítači či bez neho priamo cez Wi-Fi. Nato však musíte mať v pamäti dostatok priestoru (pre istotu aspoň zopár GB, nový systém bude ale zrejme mať len 1 GB). Pokiaľ by ste chceli dostupnosť iOS 7 skontrolovať manuálne, riaďte sa týmto návodom. Kliknite na nastavenia, následne položku všeobecné a aktualizácia softvéru. Štandardne vám zariadenie s iOS možnosť aktualizácie na iOS7 ponúkne ihneď automaticky.

Snímky: Apple

Zdroj: apple.com 

menuLevel = 2, menuRoute = style/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 20:46