StoryEditor

Harry Potter ukáže svoje zákulisie. Budúci rok začne prehliadka Rokfortu (video + foto)

03.10.2011, 11:57
Autor:
ČTKČTK
Dvere do sveta čarov a kúziel Harryho Pottera sa otvoria na jar budúceho roku. Spoločnosť Warner Brothers pripravuje prehliadku v štúdiách na predmestí Londýna. Lístky sa začnú predávať budúci týždeň.

Filmová spoločnosť Warner Brothers chce obnoviť magické kúzlo filmov s Harry Potterom otvorením prehliadkového okruhu v novozrekonštruovaných filmových štúdiách Leavesden Studios na predmestí Londýna. Expozícia venovaná Harry Potterovi bude otvorená budúci rok na jar.

Návštevníci budú môcť obdivovať každý detail Školy čarov a kúziel v Rokforte, od precízne kamenárskej práce na vonkajších stenách až po vyrezávané grafitti na drevených školských laviciach. Medzi hlavnými lákadlami bude obrovský pavúk Aragog, ktorý má visieť zo stropu, a fanúšikovia Harryho Pottera budú mať možnosť zapózovat v lietajúcom aute Ford Anglia z filmu Harry Potter a Tajomná komnata. Nebude chýbať ani Obludné obludárium a čarovné zviera hipogryf Hrdozobec.


Obludné obludárium

Vstupenky na prehliadku nazvanú The Making of Harry Potter sa začnú predávať 13. októbra. Cena lístka bude pre deti 21 libier (približne 24 eur), pre dospelého 28 libier (zhruba 32 eur) a pre štvorčlennú rodinu 83 libier (okolo 96 eur). Organizátori predpokladajú, že trojhodinovú prehliadku absolvuje viac ako 5–tisíc ľudí denne. Vstupenky je potrebné si objednať vopred.

Autorka Harryho Pottera spisovateľka J.K. Rowlingová tiež spustila webovú stránku Pottermore, ktorá fanúšikom umožní exkurziu do Potterovho sveta a tiež nakupovať suveníry, medzi ktoré patrí napríklad prvé vydanie e-kníh s Potterovými dobrodružstvami. Internetová stránka Pottermore Shop bude však otvorená až v druhej polovici roku 2012, teda neskôr než sa očakávalo.

Špecialista John Richardson, ktorý získal Oscara za vizuálne efekty s filmom Votrelci z roku 1986 a mal pod palcom efekty vo filmoch o Harrym Potterovi, tvrdí: „Veľa detí s Potterom vyrastalo a poznajú ho väčšinou aj ich rodičia. Naše štúdio je pre nich príležitosťou, ako sa čo najbližšie zoznámiť s vecami, ktoré Pottera obklopujú, a tiež môžu vidieť, ako sa robí film.“


Aragog

Pred štúdiom vyrastie dom z Privátnej ulice číslo 4, kde Harry strávil neradostné detstvo, a most v Rokforte. Návštevníci vstúpia dovnútra malým kinom, kde môžu zhliadnuť krátky film pred príchodom na hlavné atrakcie. Tí, ktorí by mali pokušenie odísť s nejakou rekvizitou v ruke, ako napríklad s príborom alebo s riadom z jedálenských stolíkov, majú smolu – okamžite sa spustí alarm. Štúdio a susedné priestory sú zatiaľ iba obrím staveniskom, ale novinári už mali možnosť si tieto priestory pozrieť.


Mysľomisa


Vodný človek


Rokfort


Jedáleň vo Veľkej sieni


Lietajúce auto pána Weasleyho


Prípravy sú v plnom prúde, lístky na prehliadku sa začnú predávať už budúci týždeň.

menuLevel = 2, menuRoute = style/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 07:39