StoryEditor

15 koncertov, ktoré by ste nemali zmeškať

28.04.2012, 00:00
V najbližších mesiacoch sa u nás a v okolí predstaví Madonna, Elton John, Lady Gaga či LMFAO.

Madonne trvalo tri roky, kým sa opäť rozhodla vydať na svetové turné. Popová kráľovná a zároveň jedna zo svetovo najpredávanejších ženských interpretiek, začne koncertnú šnúru v Tel Avive. Na turné ju, ako tanečníčka, bude sprevádzať dokonca aj jej dcéra Lourdes. Popová diva je však len jedna z množstva hviezd, ktoré sa v najbližších mesiacoch u nás a v najbližších krajinách predstavia.

Ženské hviezdy

Madonna vystúpi vo Viedni až na konci júla, na koncertoch zaznejú okrem jej naznámejších hitov aj piesne z nového albumu MDNA s aktuálnym singlom Gimme All Your Luvin. Tomáš Holetz zo Skalar music pre HN potvrdil, že diva si so sebou privezie 250 členný štáb z viac ako 20 krajín vrátane zvukárov, osvetľovačov, tanečníkov, kuchárov, ekonóma, osobného trénera či chiropraktika a maséra. Speváčke vyšiel v marci po štyroch rokoch nový album MDNA. Elektro-popovú novinku prijali kritici prevažne kladne. Madonna ale sama najlepšie vie, že nič nepredáva viac ako kontroverzia, čo sa potvrdilo aj v tomto prípade. Názov album päťdesiatri ročnej hudobnej stálice môže totiž podprahovo propagovať drogy.




Mladšia Madonnina kolegyňa Lady Gaga začala svoje turné už včera v juhokórejskom Soule. Popová princezná bude vystupovať v osemnástich krajinách a na 22 koncertoch. Prezentovať bude svoj aktuálny album Born This Way, ktorý vyšiel v máji minulého roku. Album vzbudil pozornosť najmä vďaka skladbe Judas, ktorú speváčka predstavila na Veľkú noc, čím vzbudila rozruch najmä medzi kresťanmi. V Južnej Kórei sa plánovala predstaviť z trosiek gitár, klobúk mala mať z klaviatury. Objaví sa aj vo veľkolepom kostýme z vinylových trubičiek, cvočkov a skla. Kostýmy pre jej šou navrhoval Giorgio Armani. Do našich končín potom zavíta v auguste.

„Rýchlosť vypredania koncertu vždy závisí od kapacity. Napríklad Madonna hrá vo Viedni na veľkom futbalovom štadióne, kým napríklad Lady Gaga v menšej Stadthalle. Koncert Lady GaGa je však jediným v Strednej Európe, Madonna okrem Viedne vystúpi najbližšie aj vo Varšave,” potvrdil pre HN Filip Švaňa z Ticketstore.




"Nové tváre"
V najbližších mesiacoch sa však v blízkosti Slovenska ukážu aj hviezdy, ktoré sme v Strednej Európe zatiaľ nemali príležitosť vidieť. Začiatkom mája sa v susednom Rakúsku predstaví eletro-popová dvojica LMFAO. Formácia sa zviditeľnila spoluprácou s americkým producentom Davidom Guettom na skladbe Gettin Over You alebo aktuálnym hitom Sexy and I Know It. Koncert amerického dua sa bude konať v hale, kde predtým svoje vystúpenia vypredali napríklad Rolling Stones, Red Hot Chilli Peppers alebo Queen.

Na netradičnom mieste sa bude v júli konať aj rockový koncert americkej legendárnej kapely Guns’n Roses. V Piešťanoch na letisku si diváci budú mocť vychutnať vystúpenie speváka Axla Rosa, ktorý zostal vo formácii ako jediný pôvodný člen a naposledy sa pripomenul tým, že odmietol uvedenie do Rockovej siene slávy. Nesmrteľné rockové balady November Rain, Don’t Cry či Knockin on Heaven’s Door budú na Slovensku odpremierérované ako finále letného festivalu Topfest.

Po viac ako desiatich rokoch zase vyráža na turné aj írska rocková zostava The Cranberries. Pôvodná formácia v zložení Dolores O'Riordan, Noel Hogan, Mike Hogan a Fergal Lawler, po desiatich rokoch vydáva aj nový album, z ktorého skladby predstaví na letnom turné. Na jednej z najväčších hudobných udalostí roka na Slovensku, si budete môcť v júni vypočuť aj ich hity Dreams a Zombie.




Boli tu a opäť sa vrátili
Prídu však aj tí, ktorí už radosť slovenských fanúšikov poznajú. Len tento týždeň sa objavila správa o slovenskom letnom koncerte kanadského speváka Bryana Adamsa. Adams, ktorý u nás vystupoval v roku 2003 sa v posledných rokoch prezentoval ako špičkový fotograf. Adamsov program zväčša pozostáva z jeho najväčších hitov Please forgive me, (Everything I Do) I Do It For You či All For Love. Lístky na jeho koncert sa predávajú dobre už teraz. "Aj napriek tomu, že sa predaj vstupeniek začal len v utorok, môžeme potvrdiť, že o lístky je veľký záujem. Dokonca väčší než v roku 2003. Naposledy, keď hral v Košiciach, hala bola úplne vypredaná a koncert bol výborný. Nemyslím si, že umelci na turné často nevedia ani kde hrajú. Bryan Adams nie je jediný, kto sa o atmosfére na koncertoch vyjadril velmi pozitívne,“ potvrdil záujem fanúšikov Patrik Svitek z NuCoast Production. V Bratislave sa však bude dlhšej dobe, po siedmych rokoch bude prezentovať aj Sir Elton John.



Prehľad koncertov na Slovensku a v okolí:
 
LMFAO - 11. máj 2012, Viedeň Wiener Stadthalle Halle D
Estelle - 12. máj 2012, Viedeň Chaya Fuera
Al Jarreau - 14 mája 2012, Bratislava MMC
Paul Van Dyk - 15. jún 2012, Brno Kajot Aréna
The Cranberries - 24. jún 2012, Bratislava Aréna Ondreja Nepelu
Ozzy & Friends - 26. jún 2012, Viedeň Wiener Stadthalle Halle D
Elton John - 1. júl 2012, Bratislava Aréna Ondreja Nepelu
Bruce Springsteen - 12. júl 2012, Viedeň Ernst Happel Stadion
Guns’n Roses - 13. júl 2012, Piešťany Letisko
Alanis Morissette - 13. júl 2012, Viedeň Arena Wien
Bryan Adams - 28. júl 2012, Bratislava Aréna Ondreja Nepelu
Madonna - 29. júl 2012, Viedeň Ernst Happel Stadion
Foo Fighters - 15. august, Praha O2 aréna
Lady Gaga - 18. august 2012, Viedeň Wiener Stadthalle Halle D
Red Hot Chilli Peppers - 27. august 2012, Praha Synot Tip Aréna

menuLevel = 2, menuRoute = style/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 10:25