StoryEditor

Zaujímavá ponuka pre malých a stredných podnikateľov

18.11.2004, 23:00

Najúspešnejšou spoločnosťou na slovenskom lízingovom trhu sa v 1. polroku 2004 stala spoločnosť ČSOB Leasing. Jej podiel na trhu vzrástol na 16,5 %. Za sebou má mimoriadne úspešný polrok, keď dominuje nielen v celkovom objeme lízingových obchodov, ale prvýkrát v histórii aj v kľúčových komoditách nákladné autá, stroje a zariadenia.
V oboch týchto komoditách zaznamenala spoločnosť medziročný rast okolo 30 %. "Náš jednoznačný úspech v týchto segmentoch je výsledkom dlhodobej a sústavnej inovácie našich produktov. To potvrdzujeme aj uvedením nového produktu Benefit Leasing na trh," hovorí Ing. Ján Duchovič, marketingový riaditeľ ČSOB Leasing.

Nenávratný príspevok
Benefit Leasing pripravili v spoločnosti na báze financií z európskych zdrojov. To umožňuje ponúknuť zákazníkovi nielen výhodné lízingové splátky, ale predovšetkým nenávratný príspevok. Ten môže byť až 200 000 Sk. Jeho výška závisí od obstarávacej ceny a zákazník ho dostáva vo forme nezaplatenej poslednej splátky. Jedinou podmienkou je ukončenie zmluvy.
"Produkt je určený malým a stredným podnikateľom," pripomína Ing. Duchovič, "pričom za malého a stredného podnikateľa na účely tohto produktu považujeme takého, ktorý má menej ako 250 zamestnancov, jeho ročné obraty sú do 1,6 mld. Sk a aktíva do 1,08 mld. Sk."
Zákazník musí podnikať v oblasti životného prostredia, dopravy, telekomunikácií, priemyslu, energetiky, cestovného ruchu, vzdelávania a zdravotníctva. Produkt je určený na financovanie nákladných vozidiel, strojov a zariadení. Zákazník musí predložiť projekt, ktorý schváli financujúca banka a následne sa uzatvorí lízingová zmluva alebo zmluvy. Minimálna hodnota projektu pritom musí byť 1,6 mil. Sk bez DPH a maximálna hodnota 40 mil. Sk bez DPH. Projekt však môže obsahovať viacero predmetov lízingu. Financovanie môže byť v slovenských korunách aj v eurách. Pri tomto produkte je garantovaná výška mesačných splátok.

Iné spôsoby financovania
Benefit Leasing však nie je jediná neštandardná konštrukcia spoločnosti. Už pred rokom uviedli na trh sezónny lízing, ktorý je šitý na mieru podnikateľom so sezónnymi príjmami. Umožňuje zákazníkovi prispôsobiť výšku splátok sezónnosti príjmov, pričom za rok môže byť až polovica nižších splátok.
"Naša škála produktov pre koncového zákazníka je oveľa širšia a zahŕňa nielen finančný lízing, ale aj operatívny lízing ´full service´ pre nákladné vozidlá a operatívny lízing ´daňovo účtovný´ pre stroje a zariadenia v 1. a 2. odpisovej skupine, ako aj splátkový predaj. Dnes už je samozrejmosťou financovanie aj poisťovanie v slovenských korunách alebo v eurách. Takáto široká ponuka nám umožňuje veľmi rýchlo a flexibilne riešiť individuálne požiadavky zákazníka," dodáva Ján Duchovič.

3 + 3 roky poistenia zadarmo
V univerzálnej lízingovej spoločnosti, akou je ČSOB Leasing, zákazník nájde nielen spomínané financovanie strojov, technológií a nákladných áut, ale aj osobných a úžitkových vozidiel. Pre túto komoditu pripravila spoločnosť na koniec roka akciu 3 + 3 roky poistenia zadarmo, v ktorej zákazník pri kúpe nového osobného alebo úžitkového vozidla získava 3 roky havarijného poistenia a 3 roky povinného zmluvného poistenia zadarmo, a to bez ohľadu na značku či cenu vozidla. Poistné za zákazníka platí lízingová spoločnosť a vozidlo je pritom počas troch rokov trvania zmluvy poistené v renomovanej poisťovni.

ČSOB Leasing je členom finančnej skupiny ČSOB, ktorá patrí k medzinárodnej bankovej skupine KBC. Akcionármi spoločnosti sú ČSOB, a. s., ČR (90 %) a ČSOB Leasing, a. s., ČR (10 %). Spoločnosť sídli v Bratislave a sieťou 9 pobočiek pokrýva všetky regióny Slovenska. Základné imanie vo výške 1,5 mld. Sk z nej robí finančne najsilnejšiu lízingovú spoločnosť na slovenskom trhu, kde ako. jediná vlastní certifikát ISO 9001:2001.

menuLevel = 2, menuRoute = style/uzitkove-auta, menuAlias = uzitkove-auta, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 08:42