StoryEditor

Veľký brat vo vašej spálni. Nové matrace vedia odhaliť neveru

13.09.2016, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Veľký brat preniká aj do vašej spálne. Matrac Smarttress, ktoré skonštruovala jedna španielska firma, majú zvlášť zdokonalený technologický systém, ktorý odhalí každú podozrivú činnosť. Tak sa v reálnom čase môžete dozvedieť, či vás váš manžel alebo vaša manželka podvádza vo vašej posteli, píše francúzsky týždenník L'Express.

Špionáž týkajúca sa milostných vzťahov dosiahla nové obzory. Špionážna technika a geolokalizačné aplikácie už umožňujú v reálnom čase zistiť, čo robí naša druhá polovička vo svojom voľnom čase alebo sa ľahko pozrieť do jej počítača. Odteraz sa tiež môžete presvedčiť, či nie ste podvádzaní vo vlastnej spálni. Matrace Smarttress, ktoré vyvinula španielska firma Durmet, umožňujú zistiť sebemenšiu aktivitu na vašej posteli.

Vďaka 24 snímačom zabudovaným do matraca a zdokonalenému ultrazvukovému systému identifikujú tieto matrace akýkoľvek pohyb. Zistia rýchlosť, intenzitu a počet pohybov za minútu. Všetko registrujú a analyzujú. Ak systém Smarttress považuje aktivitu za podozrivú, pošle vám textovú správu, aby ste boli okamžite varovaní.

Systém ide ešte ďalej: aplikácia vám umožňuje tiež sa s presnosťou dozvedieť, ktorá zóna vašej postele je práve využívaná, a to vďaka trojrozmernej mape.

Firma sa vo svojej reklame na YouTube, kde oznamovala začiatok predaja matracov Smarttress, snažila ospravedlňovať. Zdôraznila, že počet mimomanželských vzťahov neustále narastá, najmä vďaka stále väčšiemu počtu internetových zoznamiek. Matrace s novou technológiou majú jednoducho upokojiť tých, ktorí majú strach z prípadných záletov svojich partnerov.

"Po analýze posledných výskumov týkajúcich sa nevery v Španielsku a po zvážení toho, že 94 percent Španielov dáva prednosť milovaniu doma vo vlastnej posteli, sme chceli ponúknuť mužom a ženám istý pokoj, a to nielen v noci, ale predovšetkým cez deň, kedy musia ísť do práce," vysvetľuje hovorkyňa firmy José António Muina.

Pokoj na duši ale nie je zadarmo: matrac Smarttress stojí takmer 2-tisíc eur. S ohľadom na túto cenu je snáď lepšie si s manželom či manželkou o všetkom pekne porozprávať, než sa k takémuto nákupu uchýlite. Ostatne nákup matracov Smarttress nevyrieši ďalší problém: nikto nepochybuje o tom, že neverníci môžu pre svoje hrátky využívať iné, diskrétnejšie miesto, ďalej, ale i celkom blízko od inteligentných matracov.

01 - Modified: 2024-04-17 13:04:13 - Feat.: - Title: Naťahujte sa počas dňa. Bez toho je sedenie v kancelárii deštruktívne, hovorí fyzioterapeut 02 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Ak toto po prebudení robíš aj ty, nečuduj sa, že si vkuse unavený. Prečítaj si, čo pre lepší spánok pravidelne robia odborníci 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 04 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 05 - Modified: 2024-04-16 19:01:34 - Feat.: - Title: Nie len ráno, ale aj večer by ste sa mali držať niekoľkých rituálov: Zistite, ako správne zakončiť deň
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 08:00