StoryEditor

Fujitsu Siemens agilnejšie

15.03.2004, 23:00

Fujitsu Siemens Computers, európsky výrobca počítačov s vedúcim postavením na trhu má plány na zintenzívnenie svojich aktivít v desiatich krajinách juhovýchodnej Európy, ktoré budú riadené z ústredia vo Viedni. Podniková stratégia spoločnosti Fujitsu Siemens Computers sa zameriava na mobilitu a podnikovú výpočtovú techniku.
V rozpätí niekoľko málo rokov si spoločnosť Fujitsu Siemens Computers získala silné postavenie v desiatich krajinách juhovýchodnej Európy: Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Srbsko -- Čierna Hora, Chorvátsko, Macedónsko, Albánsko, Bosna-Hercegovina, Slovinsko a Slovensko. V týchto krajinách žije spolu 62,1 milióna ľudí. Tento údaj podáva obraz o veľkosti tohto trhu, ktorý spoločnosť Fujitsu Siemens Computers pokrýva zo svojho ústredia vo Viedni. Aby spoločnosť dokázala uspokojiť potreby každej z týchto krajín, vypracovala pre každú krajinu marketingové koncepty.
"Aj v juhovýchodnej Európe budeme pokračovať v našej veľmi úspešnej stratégii, ktorá sa zameriava na mobilitu a podnikovú výpočtovú techniku, aby sme zaznamenali úspechy aj v týchto krajinách," povedal Marcus Dekan, viceprezident spoločnosti Fujitsu Siemens Computers Austria & SEE (Southeast Europe -- juhovýchodná Európa). Pán Dekan s veľkou radosťou konštatuje, že "dnes sa môžeme pýšiť niekoľkými veľkými a úspešnými projektmi v juhovýchodnej Európe". Medzi najväčších zákazníkov spoločnosti Fujitsu Siemens Computers v juhovýchodnej Európe patrí rumunské ministerstvo vnútra, vláda Slovenskej republiky, vláda Chorvátskej republiky, srbská pošta a spoločnosť Telecom Serbia. Títo zákazníci používajú približne 1,620 systémov SCENICs a 30 systémov PRIMERGYs v celkovej hodnote 2,5 milióna euro. Odhliadnuc od jedinečného rozsahu dostupných výrobkov -- od zariadení, ktoré sa zmestia do ruky až po vysokokvalitné servery -- krajiny juhovýchodnej Európy taktiež investujú do vybavenia infraštruktúry, kam patria systémy FlexFrame a CentricStor. Je to podobný trend, ako v Rakúsku.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 03:14