StoryEditor

Päť najväčších vychytávok nového iPhonu 6s

28.09.2015, 00:00
Prvé dni používania s novým telefónom máme za sebou, prečítajte si, čo sa zmenilo.

Revolučný displej

Určite poznáte pocit, keď napríklad v hrách či pri ovládaní stláčate displej silnejšie s tým pocitom, aby niečo fungovalo lepšie, prípadne rýchlejšie. Zatiaľ čo obyčajným smartfónom je to jedno, iPhone 6s takýto dotyk rozpozná a vďaka tomu vie prispôsobovať svoje funkcie. 

Napríklad silnejším potlačením na ikonu fotoaparátu môžete ihneď spustiť selfie kameru. Táto funkcia dostala meno 3D Touch a funguje vo viacerých krokoch. Napríklad silnejším stlačením si v internetovom prehliadači otvoríte náhľad stránky či odkazu, na ktorý klikáte, a ak potlačíte opäť a viac, stránka sa vám automaticky otvorí. 

Novinka otvára obrovské možnosti nie len v ovládaní, ale aj pri hrách. Zo začiatku však len skúšate a hľadáte, kde môže táto možnosť fungovať. A tak stláčate všetko. Je to mimoriadne zaujímavá funkcia, ktorá sa s istotou objaví aj pri ostatných mobilných telefónoch. Teda jeden iPhone aj predbehol. Konkrétne Huawei ukázal svoj Mate S, ktorý dokáže rozoznávať tlak. Síce obmedzenejšie ako iPhone 6s, no doteraz svoju jedinú top verziu na trh s touto funkciou nepriniesol.

Super kamera

Iba 8 Mpx? „Len“ také rozlíšenie poskytoval doteraz iPhone 6 a napriek tomu patril medzi najlepšie fotomobily. iPhone 6s prichádza s novým čipom, ktorý dostal 12 Mpx, a poskytuje zachytávať úžasné snímky.

Malá optika si dokonale poradí so svetlom a vyššie rozlíšenie pomáha produkovať detailnejšie snímky. Okrem toho Apple vylepšil stabilizáciu obrazu pri videu, ktoré vyzerá vo Full HD bezkonkurenčne. Nestretol som sa s telefónom, ktorý by dokázal robiť lepšie video ako iPhone 6s. A navyše teraz už dokáže zachytávať aj 4K - teda štyrikrát detailnejšie video ako Full HD. 

Dokonalá bezpečnosť

iPhone dokázal zmeniť svet mobilných telefónov. Napríklad jeho model iPhone 5s doniesol senzor odtlačkov prstov. A práve iPhone 6s prichádza s vylepšenou verziou tohto snímača. A ten je tak rýchly, že telefón otvára okamžite a netrvá to snáď ani sekundu. Stačí len rýchlo stlačiť základné tlačidlo a telefón je okamžite odomknutý. Nestihnete si ani len pozrieť notifikácie. Nato, aby som si ich prečítal, používam aktuálne iný prst, ktorý nemám zapamätaný v iPhone, alebo rozsvecujem displej tlačidlom na zamykanie telefónu. 

Žiadne ohýbanie

To, čo preslávilo nový iPhone 6, nebol jeho dizajn a ani jeho funkcie, ale fakt, že sa pri určitých podmienkach dokázal ohnúť. Apple sa poistil, teraz je telefón nepatrne hrubší a pri jeho konštrukcii použil silnejší hliník. Prvé testy ohýbania ukázali, že iPhone 6s je výrazne odolnejší ako iPhone 6.  

Selfie 

Apple sa pohral aj s aktuálnym trendom. Áno, iPhone 6s je rýchlejší, má lepší hardvér ako ten predchádzajúci, ale to každý zákazník očakáva. iPhone 6s však dostal aj vylepšenú prednú kameru, ktorá využíva predný displej ako blesk v tme. A ten funguje dokonale. Fotky v tme majú veľmi prirodzené svetlo a znie to síce ako hlúposť, ale iPhone 6s má aktuálne jedno z najkvalitnejších selfie kamier na trhu.  

Exkluzívnu recenziu telefónu nájdete v prílohe digitálny svet už 1.októbra. 

01 - Modified: 2007-09-27 13:11:00 - Feat.: 0 - Title: V New Yorku podpísal dva medzinárodné dohovory
01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky 05 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 04:37