StoryEditor

Toto je päť tipov, ako ušetriť vo firme. Na IT

22.11.2015, 00:08
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk
Povoľte svojim zamestnancom nosiť do práce vlastný notebook alebo porozmýšľajte nad cloudom.

Cloud

Je to technológia 21. storočia, ktorá môže posunúť firmu na nový level. Navyše vie reálne znížiť náklady a zjednodušiť mnohé procesy vo firme. Napríklad môžete vyškrtnúť drahú serverovňu či náročnú údržbu všetkých počítačov spolu s ich softvérom. 

Na to, aby ste sa prakticky dostali k dátam, postačí internet spolu s prehliadačom. Okrem toho je cloud flexibilný, a tak dokážete jeho výkon napríklad rýchlejšie ovplyvňovať. Teda na náročný projekt si viete jednoducho prenajať „viac železa“. Dátové úložiská sú navyše dobre zálohované, často chránené za rovnakých bezpečnostných podmienok ako v bankách. A prístup k firemným dátam môžete mať odkiaľkoľvek. 

 

Výhodné zmluvy

Pokiaľ je to možné, skúste si vždy dohodnúť lepšie podmienky pri kúpe nového softvéru či hardvéru. Výhodne postavené zmluvy môžu často ušetriť nemalé finančné prostriedky, najmä pri veľkých zákazkách. 

Nadobúdacie náklady na hardvér alebo aj softvér tak môžete ušetriť nákupom priamo u dodávateľov alebo v spolupráci s ďalšími oddeleniami vo firme. Spoločnosti, ktoré majú svoje zastupiteľstvo po celom svete, dokážu vyťažiť ešte viac.

 

Bring Your Own Device

Ďalším veľmi populárnym riešením pre spoločnosti, ako ušetriť, ale aj zvýšiť produktivitu zamestnancov, je povolenie používania vlastných notebookov či mobilných telefónov na pracovné účely. Čo v zahraničí už veľmi dobre funguje, sa na Slovensku pomaly zavádza do praxe. Práca už neznamená z hľadiska novej flexibility miesto, kam chodíme, ale to, čo robíme.

Celý proces nesie označenie Bring Your Own Device a u nás jeho výhody objavujú firmy iba postupne. No každá minca má dve strany. Rizikom pri tejto stratégii je znížená bezpečnosť. Počítače nie je možné kontrolovať na takej vysokej úrovni, ako v prípade firemných.

 

Hovory na diaľku zdarma

Ak investujete do kvalitnej technológie na profesionálne videohovory a okrešete služobné cesty, ušetríte tisíce eur. Dá sa povedať, že z dlhodobého hľadiska je pre leteckú dopravu konkurenciou aj internet. Vďaka rýchlosti a šikovnosti. 

V tomto prípade pomôžu už jednoduché programy ako je známy Skype či profesionálne riešenia, napríklad od spoločnosti Cisco. 

 

Vlastné riešenia

Firmy sa nákladov môžu zbaviť aj vytvorením vlastných programov a platforiem, ktoré si ušijú presne na mieru. Schopné vývoja sú však len spoločnosti, ktoré sa informačnými technológiami aktívne zaoberajú. 

No nemusí to byť pravidlom, ak má firma aspoň šikovné vývojové oddelenie.Všetko môže v rámci nákladov zmeniť aj postavenie tlačiarní. Navrhnúť systém centrálnej tlačiarne, ktorá bude monitorovať tlač a mať presné nastavenia. 

(PR info)


 

01 - Modified: 2007-11-15 20:15:12 - Feat.: 0 - Title: Dvanásť z 89 do tucta
01 - Modified: 2022-08-18 06:00:00 - Feat.: - Title: Toto sú najlepšie cloudové úložiská. Ponúkajú až 20 GB zadarmo i pokročilé šifrovanie 02 - Modified: 2022-03-30 09:40:44 - Feat.: - Title: Robí vám problém nedostatok pamäti v iPhone? Takto telefón odľahčíte v pár jednoduchých krokoch 03 - Modified: 2022-01-26 05:45:52 - Feat.: - Title: Microsoft zvýšil tržby aj zisk o pätinu. Môže za to veľký dopyt po cloudových službách 04 - Modified: 2021-11-04 16:05:05 - Feat.: - Title: Boj gigantov. Gatesov Microsoft po viac ako roku prekonal Apple 05 - Modified: 2021-06-15 13:37:37 - Feat.: - Title: Digitalky: Uvoľnený technologický podcast. O výmene batérií v elektronike a o tom, čo sa stane s Google fotkami (podcast)
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 09:54