StoryEditor

Dohady ukazujú, že nový iPhone bude sklamanie

13.08.2013, 14:32
Revolúcia už nie je synonymom Applu. Pozrite sa, čo sa očakáva od iPhonu 5S.


Apple zvoláva svetových novinárov na ďalšiu pripravovanú tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční 10. septembra. Je to takmer presne rok od akcie, kde Apple ukázal svetu nový iPhone 5, konkrétne to bolo 12. septembra 2012. Uskutočnenie v rovnakom čase ukazuje na vysokú pravdepodobnosť, že Apple predstaví svetu ďalší iPhone, no po prvýkrát v histórii v dvoch odlišných verziách.

Neoficiálne informácie, snímky či dokonca technické parametre sú často totožné s produktom, ktorý ukáže predstaviteľ značky Apple aj počas tlačovej konferencie na pódiu. Čo môžete teda od „iPhonu 5S“ očakávať? Ak sa naň pozrieme z pohľadu konkurencie, telefón nič revolučné neprinesie. Zlepší hardvér, dodá nový operačný systém a možno ako čerešničku na torte uvedie Apple aj snímač odtlačkov prstov. Smartfóny s tomto funkciou však už existujú, napríklad Motorola Atrix 4G.

Lacný iPhone bude trhák

Nič to však nemení na fakte, že iPhone funguje ako celok vynikajúco, a teda aj od novej verzie sa rovnako dajú očakávať vysoké predaje. Apple zrejme nechá novinke aj výbornú kompaktnosť, teda pokiaľ niekto chce malý top smartfón, iPhone nemá vo svojej triede konkurenciu. Začiatok predaja sa odhaduje na koniec septembra 2013.

Apple reaguje aj na zmenšujúci sa podiel operačného systému iOS na trhu a podľa neoficiálnych informácií má priniesť aj lacnejšiu verziu iPhonu. Ten by mohol zaznamenať vynikajúce predaje, a začať ohrozovať Androidy strednej triedy.

Zmeny v iPhone 5S:

Dizajn

Tvar a dizajn telefónu by mal ostať takmer rovnaký ako na iPhone 5. Očakáva sa, že Apple by mohol mierne znížiť hrúbku a hmotnosť.

 

Výkon

Novinka by mala používať najnovšiu generáciu procesorov A7, ktorá prinesie opäť zvýšený výkon a lepšie grafické možnosti v hrách. Pre telefón bude možné rovnako vytvárať aj náročnejšie aplikácie.

 

Batéria

Použitie modernejšej vysokokapacitnej batérie by malo priniesť dlhšiu výdrž. Rozhodne však netreba očakávať, že sa životnosť batérie predĺži na dva reálne dni používania.

Snímka: Pavol Funtál

 

Fotoaparát

iPhone patril vždy k špičkovým fotomobilom na trhu. Novinka by mala priniesť detailnejší 12 alebo 13 Mpx čip a silnejší duálny LED blesk.

Snímka: Pavol Funtál

 

Snímač odtlačkov prstov

Pôjde zrejme o najväčšiu zmenu v novom iPhone. S prítomnosťou snímača biometrických údajov už počíta aj nový operačný systém iOS 7. Nový iPhone tak bude poskytovať vyššiu bezpečnosť pri ochrane údajov, ktorá môže byť importovaná v aplikáciách. Napríklad k fotografiám sa dostane len po potvrdení odtlačku prsta. Očakáva sa, že snímač bude umiestnení na takzvanom Home tlačidle, ktoré je na čelnej strane telefónu. Systém by mala vyvíjať spoločnosť AuthenTec, ktorá má svoje sídlo aj v Českej republike.

Snímka: Pavol Funtál

 

Operačný systém

Obrovskou inováciou z pohľadu používateľa alebo vývojára bude nový operačný systém iOS7. Ten dostane nové grafické prostredie, mnoho šikovných funkcií a nových prepracovaných aplikácií. Systém bude taký odlišný, že niektoré aplikácie budú musieť prejsť výraznou premenou, aby do nového systému zapadali.

https://www.youtube.com/embed/rT_OmTMwvZI

 

Lacný iPhone

Apple by mal podľa dohadov po prvýkrát ponúkať až dvojicu rôznych iPhonov. Ten lacný bude poskytovať horšie technické parametre, no najmä bude z plastu a v rôznych farebných vyhotoveniach (žltá, červená, modrá, biela a zelená), ktoré oslovia najmä mladých ľudí. Názov lacného smartfónu by mal byť iPhone 5C a cena by mal byť približne 400 eur.

Zdroj: businessinsider.com

Snímky: HN / Pavol Funtál, archív

01 - Modified: 2004-11-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Tender na ochranu východnej hranice v ohrození 02 - Modified: 2004-11-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Daň z nehnuteľností: Veľké mestá vypýtajú viac
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 09:11