StoryEditor

Nokia tajne pripravuje ďalší tablet

18.08.2013, 00:15
Novinka má používať aktuálne najvýkonnejší mobilný procesor a systém Windows RT.

Obrázok zadnej strany červeného tabletu s nápismi Nokia, Windows RT, Verizon a 4G a nákres zverejnený na čínskom serveri Digi-wo je posledný z indícií, že Nokia na konci septembra doplní svoju ponuku produktov o tablet.

Tablet, ktorého prípravu potvrdili anonymné zdroje servera The Verge, by mal ponúknuť aj dotykové pero a klávesnicu kombinovanú so stojanom. Zariadenie má poháňať čipová sada Snapdragon 800 od Qualcommu.

Displej má podľa čínskeho zdroja Full HD rozlíšenie, tablet ponúka aj microHDMI výstup a USB 3.0 port. Na dáta bude údajne málo priestoru, k dispozícií bude len 32GB úložisko. Ako vyplýva z uniknutej fotografie, novinka od Nokie bude podporovať aj mobilné pripojenie k internetu v rýchlych LTE sieťach. Podľa nákresu potom tablet doplní klávesnica kombinovaná so stojanom.

Nejde o prvý pokus Nokie o tablet či počítač, firma už vyvíjala tablet založený na procesore Tegra 3, ale produkt na trh neuviedla. V roku 2009 potom Nokia predstavila svoj prvý počítač - Booklet 3G, ktorý mal výkon na úrovni netbookov.

Nokia má šancu ovládnuť trh s Windows RT podobne ako u Windows Phone, konkurencia totiž od produkcie tabletov s týmto systémom upúšťa. Lenovo už ukončilo výrobu yogy 11 a Asus oznámil zrušenie výroby Windows RT zariadení.

iHned.cz

Snímky: digi-wo.com

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 18:47