StoryEditor

Predaj Windowsu 8 sklamal. Microsoft čakal viac

30.07.2013, 00:00
IT novinky prinášajú informácie o novinke od Panasonicu, štúdie od Cisca, či informácie od nespokojného Microsoftu.

Televízor, ktorý každý vidí odlišne 

Jeden z najlepších plazmových televízorov konečne dorazil na Slovensko. Panasonic ho bude pre komplikovanú výrobu dokonca produkovať len v obmedzenom počte. Novinka poskytne 60-palcovú Full HD obrazovku, na ktorú je možné vďaka dotykovému peru kresliť ako na tabuľu. Televízor však vyniká najmä svojím obrazom, ktorý má podľa spoločnosti vydržať 30 rokov na rovnakej úrovni. Plazmy sú známe tým, že po čase strácajú jas. Novinkou je možnosť prispôsobiť si domácu obrazovku, ktorá môže byť pre každého člena rodiny iná. Teda vidíte iné programy, ale aj aplikácie. Panasonic si však za svoju luxusnú plazmu nechá aj zaplatiť. Cena sa pohybuje okolo 4 500 eur. 

Práčka či žehlička. S internetom 

V súčasnosti nie je podľa spoločnosti Cisco prepojených medzi sebou až 99 percent sveta. A to by sa v budúcnosti malo zmeniť. Internet by mal vstúpiť do ďalšej fázy, kde by sa postupne medzi sebou prepájali ďalšia zariadenia. Jasným príkladom je aj spoločnosť Mercedes, ktorá chce, aby jej autá medzi sebou komunikovali. Ostrá prevádza sa začne v Nemecku už tento rok. Avšak to nie je všetko, podľa Cisca sa „internet všetkého“ začne významne podieľať na svetovej ekonomike. K internetu bude určitou formou pripojených čoraz viac zariadení, a tak ako sú dnes mobilné dáta bežnou súčasťou smartfónov, v budúcnosti bude napríklad vaša práčka bez problémov cez Wi-Fi doma sťahovať novšiu verziu svojho softvéru. 

Predaj Windowsu 8 sklamal 

Zdá sa, že tempo predajov nových zariadení s Windowsom 8 nejde podľa plánov. Výkonný riaditeľ Microsoftu Steve Ballmer uviedol na jednej z vnútropodnikových akcií, že spoločnosť vyrobila viac tabletov Surface, než dokáže predať. Aby oficiálne tablety Microsoftu išli na odbyt, boli im celosvetovo o 30 percent znížené ceny. „Nepredávame toľko Windows zariadení, koľko by sme chceli,“ komentoval Ballmer. Výsledky predaja nového systému boli na začiatku veľmi úspešné, no v súčasnosti prežíva Windows 8 krízu. Čaká sa, že jeho aktualizácia opäť oživí záujem o túto platformu.

Snímky: Panasonic, Mercedes, Reuters

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 21:02