StoryEditor

Pustili ste si hudbu a sledovali vás. Riaditeľ Spotify sa ospravedlnil

25.08.2015, 09:46

Súčasťou poslednej aktualizácie hudobnej aplikácie Spotify boli aj nové užívateľské podmienky. Tým, čo si ich prečítali, trochu stuhol úsmev na tvári. Riaditeľ Spotify sa za vágne formulácie ospravedlnil a jednotlivé body sa vo svojom blogu pokúsil vysvetliť, píše idnes.cz.

Nové podmienky služby Spotify vyvolali rozhorčené reakcie. Aplikácia slúžiaca pre počúvanie hudby si totiž nárokovala prístup k adresáru kontaktov, GPS polohe, mikrofónu, fotografiám a na povolenie čakalo aj zdieľanie niektorých dát s tretími stranami. Bez akéhokoľvek odôvodnenia a vysvetlenia. "Nové užívateľské podmienky a pravidlá ochrany osobných údajov vyvolali veľa zmätkov nad tým, k akým informáciám budeme pristupovať a čo s nimi budeme robiť. Za to sa ospravedlňujeme. Mali sme v komunikácii podmienok odviesť lepšiu prácu," ospravedlnil sa rozhorčeným užívateľom riaditeľ Spotify, Daniel Ek a doplnil:" Aby to bolo úplne jasné: Ak s nami tieto informácie zdieľať nechcete, tak nemusíte. O prístup ku konkrétnym údajom a zariadeniam vás požiadame až vo chvíli, keď to bude pre vaše využitie Spotify nevyhnutné."



Kontakty: Nikdy nebudeme prehľadávať alebo importovať vaše kontakty bez vášho súhlasu. Spotify je sociálna platforma a mnoho ľudí rado zdieľa svoje playlisty a objavenú hudbu s kamarátmi. V budúcnosti chceme umožniť vyhľadávanie vašich priateľov, ktorí Spotify tiež používajú.

Lokácia: Nikdy nebudeme získavať informácie o vašej polohe bez vášho výslovného súhlasu. Informácie by sme využili na vylepšenie osobných odporúčaní ďalšej hudby podľa súvisiacich trendov vo vašom okolí. Ak sa rozhodnete s nami polohu zdieľať, kedykoľvek si to môžete rozmyslieť a sledovanie ukončiť.

Obrázky: Nikdy nebudeme prehľadávať alebo importovať vaše fotografie bez vášho súhlasu. Ak nám toto dovolenie udelíte, budeme mať prístup len k fotografiám, ktoré konkrétne označíte. Na čo? Môžete k svojim playlistom pridať osobnú grafiku (cover art), prípadne zmeniť svoj profilový obrázok.

Hlas: Nikdy nebudeme využívať váš mikrofón bez vášho výslovného súhlasu. Mnoho ľudí chce ovládať Spotify pomocou hlasu a my túto funkciu do budúcich verzií implementujeme. Hlasovými povelmi budete môcť preskakovať skladby a podobne. Funkciu hlasového ovládania bude možné kedykoľvek vypnúť.

Zdieľanie: Pravidlá ochrany osobných údajov tiež zmieňujú zadávateľa reklamy, držiteľa autorských práv a mobilných operátorov. Toto nie je nové. Niektorí používatelia využívajú prihlasovanie k Spotify prostredníctvom účtu u mobilného operátora a v takom prípade je určitá výmena informácií nevyhnutná. Niektoré informácie využívame aj s našimi partnermi za účelom marketingu a reklamy, tieto údaje sú však anonymizované - vaše osobné informácie s nimi nezdieľame.

Spotify pre budúcu verziu pripraví upravené a konkrétnejšie definované užívateľské podmienky. Svoje pripomienky im môžete poslať na e-mailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

01 - Modified: 2007-08-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zábava takmer v obleku
01 - Modified: 2024-04-01 08:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Obľúbený herec zo seriálu Stranger Things dobyl svetový rebríček Spotify. Vytvoril song, ktorý si už určite počul aj ty 02 - Modified: 2023-12-04 09:26:30 - Feat.: - Title: Streamovacia spoločnosť Spotify prepustí vyše tisíc ľudí. Musíme byť efektívni, hovorí šéf firmy 03 - Modified: 2023-07-25 13:39:42 - Feat.: - Title: Platforma Spotify získala viac nových užívateľov, tržby však zaostávali a vykázala stratu 04 - Modified: 2023-06-17 07:00:38 - Feat.: - Title: Prišli o milióny. Meghan ďalšiu sériu svojho podcastu nenahrá, Spotify s ňou ukončilo spoluprácu 05 - Modified: 2023-06-17 04:53:20 - Feat.: - Title: Spotify ukončil výrobu podcastov princa Harryho a jeho manželky Meghan
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 21:42