StoryEditor

Samsung ukáže tromf. Budete ho ovládať očami

14.03.2013, 18:58
Svojou výbavou by sa mal Samsung Galaxy S IV zaradiť na prvé miesto v hierarchii smartfónov s Androidom.
Predstavenie horúcej novinky sledujte naživo na HNonline

Očakávania sú obrovské aj vzhľadom na to, že konkurenčné spoločnosti HTC a Sony predstavili vynikajúce telefóny. Pozreli sme sa na novinky, ktoré čakajú používateľov v novom Samsungu. Jeho oficiálne predstavenie budete môcť sledovať v online prenose na HNonline dnes o polnoci.

Top model Samsungu pre rok 2013 by mal obsahovať až osemjadrový procesor, ktorý spoločnosť odprezentovala na výstave CES 2013 v Spojených štátoch amerických. Vďaka pokročilým technológiám a lepšej správe energie by mal priniesť vyšší výkon, ale aj lepšiu výdrž zariadenia. Znova by mala narásť aj uhlopriečka displeja. Z 4,8 palca, ktorú používa Galaxy S III, až na 4,99 palca. Zvýši sa samozrejme aj rozlíšenie, ktoré by malo dosahovať štandard Full HD.

Konečne kov
Na internete sa už objavili desiatky neoficiálnych fotografií či videí, ktoré pravdepodobne ukazujú na dizajn Galaxy S IV. Vzhľad by nemal razantne odskočiť od predchádzajúceho modelu. Oblé tvary a hardvérové tlačidlo s dvojicou senzorových zostane na svojom mieste. Taktiež zadná strana zrejme ostane plastová, na okraje by mal prísť kov, konkrétne hliník. To by mohlo posúvať telefón v očiach zákazníkov „do vyššej ligy“.

Vylepšením prejde podľa neoficiálnych informácií aj fotoaparát. Nový čip mu dovolí fotografovať jemnejšie zábery v rozlíšení 13 Mpx. Rýchlosť systému, ktorým zostane Android, budú zabezpečovať 2 GB operačnej pamäte RAM.

Prst zaregistruje ešte pred dotykom
Povinná evolúcia v hardvéri však nie je všetko. To, čo bude Samsung robiť jedinečným na trhu, budú funkcie pre snímanie očí alebo dotykov nad obrazovkou. Telefón by mal rozpoznať, kam sa pozeráte a napríklad podľa toho presúvať stránku. Okrem toho spozná, ak sa na telefón nepozeráte, vtedy môže automaticky zastaviť prehrávanie a spustiť ho až pri pohľade naň. Zariadenie by malo registrovať prst ešte pred dotykom na obrazovke. S obdobnou technológiou už prišlo dávnejšie Sony, no Samsung by mal túto technológiu posunúť oveľa ďalej. Takzvaný floating touch umožní napríklad zobrazovať náhľady emailov, fotografií alebo videí.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 18:28