StoryEditor

Nový iPad mini bude zrejme s dokonalou obrazovkou

17.05.2013, 06:00
Pokračovateľ úspešného malého tabletu bude výkonnejší, no zrejme hrubší.

Každý únik informácií o zariadeniach Applu je nutné brať s rezervou. Holandský server mobileleaks.nl má v rukách podľa niektorých svetových webov presvedčivý argument. Dostal sa zrejme k oficiálnej snímke (renderu) iPadu mini 2. Spolu s obrázkom server publikoval tiež špecifikácia malého iPadu.

Hlavným bodom je retina displej s rozlíšením 2048x1536 bodov a uhlopriečkou 7,9 palca. Displej má ešte tenší rám ako prvý iPad mini. Zatiaľ nie je isté, aký procesor bude vnútri menšieho iPadu, no pravdepodobne pôjde o variant A6X, ktorý používa posledný veľký iPad. Zdroj servera mobileleaks.nl uvádza, že na trh nový iPad mini zamieri v druhej polovici roka.

Odhalenie možno už o mesiac

V zahraničí sa v spojení s novou verziou iPadu mini množia špekulácie o oficiálnom predstavení na vývojárskej konferencii WWDC, ktorá prebehne už za mesiac. Skorému začiatku predaja môže nasvedčovať napríklad aj zníženie cien súčasného modelu v reťazci Wal-Mart.

iPad mini 2 už na prvý pohľad odstraňuje jedinú kritizovanú vlastnosť, a to nízke rozlíšenie displeja. Proti konkurencii malý tablet od Applu ponúka jednoznačne vyspelejší dizajn s extrémne tenkým telom tabletu, nízkou hmotnosťou a minimálnymi okrajmi okolo displeja.

Po pridaní obrazovky s extrémne vysokým rozlíšením ale tablet zrejme mierne zhrubne. Z 7,2 mm na 7,5 mm. Podobne ako pri iPade tretej generácie. Prístroj potrebuje najmä silnejšie batérie. Vylepšia sa však aj obe fotoaparáty. 

Snímka zo serveru mobileleaks.nl, ktorá možno ukazuje novú generáciu iPadu mini.

iHned.cz

Snímky: mobileleaks.nl, HN / Pavol Funtál

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 07:17