StoryEditor

Samsung predstaví najlepší telefón na svete. Má vám z neho padnúť sánka

13.02.2015, 00:13
Ponúkne najlepšiu výbavu, kovové telo a unikátny displej, zahnutý do troch strán.

Blíži sa vydanie jedného z najsledovanejších telefónov na svete, Samsungu Galaxy S6, ktorý má veľmi ťažkú úlohu. Už nestačí vodeodolnosť, tisíce funkcií alebo senzor tepu. Ak juhokórejská spoločnosť teraz nepredstaví telefón, z ktorého všetkým „padne sánka“, môže mať v budúcnosti veľké problémy. 

Svetovú jednotku pomaly potápajú lacné smartfóny z Číny a Apple so svojim iPhonom. Jeho podiel na trhu totiž začína klesať a napríklad v Číne už dávno nie je v predajoch jednotkou. Predbehli ho domáce značky. Samsung tak vyhodil dizajnéra a šéf mobilnej divízie je bez odmien.

Pravdepodobná podoba Samsungu Galaxy S6 (snímka: underkg.co.kr)

Bude to najvýkonnejší mobil na svete

Všetko ale môže zmeniť Galaxy S6. Smartfón sa mal stavať úplne od nuly a podľa neoficiálnych informácií bude zameraný na dizajn, výkon a inovácie. „Studená sprcha“, ktorá zasiahla mnohých po ukázaní Galaxy S5, by sa tak nemala opakovať. 

Informácie, ktoré už teraz prichádzajú na povrch, ukazujú, že Galaxy S6 bude najvýkonnejším mobilným zariadením na trhu. A to vrátane tabletov a aj iPadu Air druhej generácie, ktorý sa považuje za úplnú špičku. Naznačujú to testy, v ktorých sa začalo objavovať označenie tohto telefónu.

Galaxy S6 dokázal v teste dostať takmer dvojnásobne viac bodov ako predchodca Galaxy S5 (video tu). Postarať sa o to má nový 64 bitový procesor, ktorý je rovnako zo Samsungu a nové vyladenie operačného systému Android. 

Obrazovka, ktorú nebude mať nikto iný

Úplnou špecialitou nového smartfónu však bude obrazovka. Pri špeciálnej verzii Edge bude zahnutá. A to nie len v jednom, ale podľa Bloombergu až v troch smeroch. Má to byť zariadenie s najpokročilejšou obrazovkou na trhu. 

Nedávno sme otestovali smartfón Samsung Galaxy Note Edge (plná recenzia tu), ktorý mal rovnako zahntú obrazovku. A ukázalo sa, že toto rozloženie má zmysel. Je to inovácia, ktorú zatiaľ ponúka len Samsung a ostatní lacní čínski výrobcovia mu v tomto ešte nedokážu konkurovať. A to je jediná cesta k úspechu. 

Okrem toho sa má pripravovať aj bežná verzia smartfónu s klasickou plochou obrazovkou. 

Ďalšou špecialitou Galaxy S6 bude dizajn. Nič iné ako kov sa už ani neočakáva. Niektoré neoficiálne snímky však ukazujú, že Samsung sa mohol inšpirovať aj svojim najväčším konkurentom, a to iPhonom. 

Ukáže sa už začiatkom marca 

Navyše nový Galaxy S6 dostane novú čítačku odtlačkov prstov, ktorá by mala fungovať obdobne ako pri iPhone, teda prst len priložíte a nie ako teraz, keď ho musíte cez senzor pretiahnuť.

Samsung ale pravdepodobne podľa theverge.com prinesie aj svoj vlastný systém platenia mobilom, podobne ako už funguje ApplePay. Mal by dostať menu SamsungPay a bude fungovať v spolupráci s partnermi Visa či Master Card.

„Supertelefón“ od Samsungu dostane lepší 20 Mpx fotoaparát s optickou stabilizáciou a pre selfie 5 Mpx čip. Bude mať 5,1 palcovú obrazovku s rozlíšením  2 560 x 1 440, 3 GB RAM či osemjadrový procesor. Hrúbka má dosahovať len 6,9 mm, čo je rovnako ako iPhone 6. 

Nový by mal byť aj celkový systém, ktorý by mal byť očistený od množstva funkcií a celkovo bude prehľadnejší, stabilnejší a rýchlejší. 

Má to byť najpokrokovejší smartfón, ktorý kedy Samsung vyrobil. No vďaka tomu nebude najlacnejší. Základná cena by sa mala pohybovať nad úrovňou 700 eur za 32 GB model. 

Nový Samsung Galaxy S6 spoločnosť definitívne ukáže počas výstavy MWC v Barcelone, ktorej sa naživo zúčastníme.  

Zdroj: bloomberg.com, theverge.com, brg.com 

Snímky: Reuters, underkg.co.kr

01 - Modified: 2007-03-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ekologický Canter úspešný na našom trhu
01 - Modified: 2024-04-25 12:03:56 - Feat.: - Title: Samsung prináša podarenú štýlovku. Pokúsi sa s ňou uspieť na trhu, kde sa mu dlho nedarí 02 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 03 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 04 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 05 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 14:54