StoryEditor

10 spôsobov, ako cloud uľahčí prácu vo firme

25.09.2015, 00:00
Chcete byť modernou firmou a znížiť náklady či spravovať firmu aj z druhej časti sveta? Prečítajte si, čo dokáže cloud.

Do firmy sa dostanete z celého sveta

Cloudové riešenia majú veľkú výhodu k pristupovaniu dát. Pri vhodnom riešení sa do svojej firmy dostanete odkiaľkoľvek, a nezáleží na tom, či práve cestujete vo vlaku alebo ste pri mori. Jediné, čo potrebujete, je internet. 

 

Zníži náklady na IT

Odhadnúť náklady, ktoré súvisia s IT, nie je vždy jednoduché. Najmä ak firma dostane veľký projekt či nárazovo dostáva zákazky. S tým súvisí aj správa serverovne a technikou. Pri cloude si jednoduchšie a presnejšie môžete naplánovať svoje prostriedky, a navyše odpadnú náklady na stavbu nákladného datacentra. Stačí mať kvalitné internetové pripojenie.

 

Dokumenty a dáta máte vždy so sebou

Vďaka tomu, že celú agendu a prácu máte v cloude, nemusíte sa báť, že o svoje údaje prídete. Ak si niečo rýchlo potrebujete skontrolovať, máte to vždy poruke. Navyše týmto spôsobom nemusíte byť viazaný len na jeden počítač. Svoje dáta tak máte vždy so sebou, stačí internet. 

 

Firma má toľko výkonu, koľko potrebuje

Vďaka cloudu sa už nemusíte starať o to, kedy kupovať nové servery a kam ich umiestniť. Svoj výkon dokážete regulovať veľmi rýchlo a jednoducho. Často si svoj výkon prispôsobíte aj cez webové rozhranie, ktoré môžete po čase opäť veľmi jednoducho znížiť.

 

Dáta skontrolujete aj cez mobil či tablet

Už nie ste obmedzený len na jeden počítač. Cloudové prostredia sú často prispôsobené aj mobilným zariadeniam, cez ktoré ich môžete ovládať a, samozrejme, aj používať. 

 

Stratený notebook nie je problém

Notebook, ktorý zmizne, môže byť pre firmu veľkým problémom. Nie kvôli jeho fyzickej hodnote, ale najmä kvôli dátam, ktoré môžu byť tajné, alebo ovplyvniť chod spoločnosti. Údaje, ktoré by niekto mohol zneužiť alebo ku ktorým sa chcete spätne dostať, sú bezpečne uložené mimo neho na internete. 

 

Bezpečnosť je prvoradá

Aj keď je bezpečnosť častou prekážkou pri prechode na cloud, často sú na tom samotné firmy, ktoré chcú mať údaje pod svojou kontrolou, oveľa horšie než akýkoľvek poskytovateľ tohto riešenia. Bezpečnostné štandardy v špeciálne vyhovujúcich datacentrách sú vysoko nastavené.

 

Zvýši sa pohodlie a rýchlosť práce

Posielanie dát, práca na projektoch či rozdeľovanie úloh. Takto si dokážete ihneď vymieňať poznámky či nápady a ľudia môžu robiť všetko spoločne. A to prakticky kedykoľvek, nezáleží na tom, že sú na iných miestach republiky. 

 

Do cloudu dostanete, čo potrebujete

Technológia cloudu sa za roky výrazne posunula a dnes dovoľuje používať výrazne viac programov či aplikácií, ktoré sa môžu takýmto spôsobom využívať. Navyše si presne podľa týchto úkonov môžete prispôsobovať váš cloud. 

 

Dostanete sa do klubu moderných firiem

S využívaním nových cloudových riešení sa dostanete do skupiny najmodernejších firiem, ktoré môžu svojim zamestnancom ponúknuť viac priestoru na sebarealizáciu a navyše pritom ušetriť nemalé náklady.

(PRinfo)

01 - Modified: 2007-09-25 12:24:53 - Feat.: 0 - Title: Niektorí ľudia pracujúci na dohodu nebudú podávať ročné zúčtovanie
01 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto! 02 - Modified: 2024-03-24 10:59:30 - Feat.: - Title: Šéf exportérov: Prezident má otvárať dvere našim firmám v zahraničí. Doteraz sa to nedialo, sú demotivovaní 03 - Modified: 2024-03-08 09:28:23 - Feat.: - Title: Dokonalý biznis plán? Dvojica študentov prespáva v nehnuteľnostiach, aby majiteľom ukázali, že v nich nestraší 04 - Modified: 2024-02-27 13:30:00 - Feat.: - Title: Zomrel bankár Jacob Rothschild. Kto to bol a prečo je táto rodina už stáročia terčom najhlúpejších konšpirácií? 05 - Modified: 2024-01-30 14:30:00 - Feat.: - Title: Obľúbený fast food pomaly mizne zo Slovenska. V Bratislave zostáva už len jedna prevádzka
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 06:14