StoryEditor

Po hodinkách neštekne ani pes. Smartfóny budeme nosiť ako náramky

13.04.2015, 18:52
Autor:
redred

Samsung získal ďalší patent na ohybný smartfón. Tento juhokórejský výrobca si pomerne často pohráva s myšlienkou plného využitia vlastností flexibilných displejov. Tou zatiaľ poslednou je vízia smartfónu, ktorý si užívateľ obtočí okolo zápästia ako náramok.

Takýto flexibilný smartfón by tak úplne zatlačil súčasný smer mnohých výrobcov, ktorí sa snažia na trh rýchlo pribehnúť s vlastnými inteligentnými hodinkami.

Tie nechýbajú samozrejme ani v produktovom portfóliu Samsungu. Zdá sa však, že príliš sľubnú budúcnosť inteligentným hodinkám tento výrobca nepredpovedá. Nehľadiac na to, že užívateľ, aby naplno využil ich potenciál, musí používať dve čiastkové zariadenia - hodinky a smartfón.

A práve smartfón obtočitelný okolo zápästia ako náramok by mal prednosti oboch zariadení spojiť v jedinom prístroji. Mal by byť teda zariadením 2 v 1 poskytujúcom aj štandardné funkcie smartfónu, ale aj funkcie inteligentných hodiniek a fitness náramkov.

Avšak bude podstatne väčším než táto na zápästie bežne nositeľná elektronika. A užívatelia budú s nostalgiou zrejme spomínať aj na ich mušiu váhu.

Samsung počíta s využitím flexibilného OLED displeja v kombinácii s čiastkovými segmentmi na chrbte telefónu. Práve tie majú umožniť obtočenie telefónu okolo zápästia i jeho urovnania. Rovnako ako u predchádzajúceho patentu Samsungu možno usudzovať, že jednotlivé segmenty budú ukrývať čiastkové batérie.

Kedy sa takýchto v súčasnosti skôr futuristicky vyzerajúcich zariadení dočkáme, však možeme len špekulovať. Avšak Samsung sa nechal počuť, že už v roku 2016 chce na trh uviesť smartfón s preložiteľným displejom. Patent na toto zariadenie pritom získal v roku 2013, teda v roku, keď predstavil prvý vlastný smartfón s flexibilným displejom Galaxy Round.

Ak sa tak skutočne stane, potom by sa z toho dal vyvodiť trojročný vývojový cyklus od udelenia samotného patentu. Smartfónu obtočitelného okolo zápästia ako náramok by sme sa tak mohli dočkať v roku 2018.

Je však potrebné brať do úvahy, že môže zostať len u obyčajnej myšlienky. Udelenie patentu totiž neznamená, že výrobca vytvorí finálny produkt a uvedie ho na trh.

Avšak budúci trend, čo sa mobilnej techniky týka, je z takýchto patentov zreteľný. Teraz bude záležať predovšetkým na schopnostiach samotných výrobcov a tiež na správnom načasovaní začiatku predaja.

zdroj: idnes.cz

01 - Modified: 2007-05-09 09:27:00 - Feat.: 0 - Title: Ďalší diel súboja Ferrari - McLaren v Barcelone
01 - Modified: 2024-04-25 12:03:56 - Feat.: - Title: Samsung prináša podarenú štýlovku. Pokúsi sa s ňou uspieť na trhu, kde sa mu dlho nedarí 02 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 03 - Modified: 2024-04-20 21:04:50 - Feat.: - Title: Švajčiarski výrobcovia hodiniek vidia Indiu ako novú krajinu hojnosti 04 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 05 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 05:12