StoryEditor

Predstavenie Apple Watch sprevádzajú veľké tajnosti. Pozrite sa prečo

06.03.2015, 23:00
Autor:
bopbop
Programátori si do laboratórií Apple nemohli zobrať ani ceruzku. Prerazia utajované a chránené hodinky na trhu tak ako iPhone?

V laboratóriu odrezanom od okolitého sveta, bez prístupu na internet a bez možnosti si so sebou priniesť čo i len papier s ceruzkou. Len v takom prostredí dovolil Apple pracovať veľkým firmám ako Facebook alebo BMW na dolaďovaní aplikácii pre ich najnovší produkt – Apple Watch.

Predstaví CEO spoločnosti Tim Cook Apple Watch už v pondelok?

Len niekoľkým svetovým firmám sa ušla možnosť stráviť posledných pár týždňov v laboratóriu firmy Apple v Cupertine v Kalifornii. Ich úlohou bolo doladiť a otestovať aplikácie priamo na zariadení Apple Smartwatch. Hodinky z dielne amerického výrobcu by sa mali na trhu, spolu s aplikáciami, objaviť nasledujúci mesiac. Informáciu priniesol server bloomberg.com, odvolávajúc sa na nemenované zdroje z prostredia Apple.

Obmedzenia aj pre programátorov

Apple doteraz drží všetky informácie ohľadne najnovšieho produkt v úplnej tajnosti. Nevydaným opatreniam sa nevyhli ani programátori aplikácii, ktoré majú vyjsť s uvedením zariadenia na trh.

Pracovať mohli len v uzavretých laboratóriách Apple bez prístupu k internetu.

Do miestností kde pracovali s hodinkami si nemohli zobrať žiaden materiál a to ani papier s ceruzkou.

Spoločnosti, ktoré odlaďovali vlastné aplikácie, museli často pracovať v spoločných miestnostiach. Zdrojové kódy programov mohli priniesť na prenosných diskoch, ktoré už potom nemohli opustiť ústredie Apple. Všetky opatrenia boli zavedené preto, aby sa zamedzilo úniku informácii pred predstavením produktu.

Spoznáme Apple Watch v pondelok?

"Je tu veľa utajovaných informácii," povedal Stephen Gates, viceprezident siete hotelov Starwood. Tá odlaďovala aplikáciu, ktorá by umožnila ich návštevníkom otvárať dvere izieb. Gates podľa vlastných slov viackrát navštívil Cupertino, avšak ďalšie podrobnejšie informácie odmietol prezradiť.

Apple vkladá do nového výrobku veľké nádeje. Po piatich rokoch prináša na trh úplne nové zariadenie a práve aplikácie určené pre hodinky majú určiť ich funkciu a možnosti.

Predstavenie Apple Watch sa má odohrať pod taktovkou Tima Cooka, výkonného šéfa spoločnosti, na konferencii v San Franciscu už v pondelok. Avšak hovorkyňa firmy, Amy Bassette, odmietla poskytnúť ďalšie informácie novinárom.

01 - Modified: 2007-04-03 11:56:00 - Feat.: 0 - Title: Rezolúcia OSN ku Kosovu by mala byť do dvoch mesiacov
01 - Modified: 2023-11-03 15:13:35 - Feat.: - Title: Apple konečne potiahla jeho vlajková loď. Firme z Kalifornie vyniesli iPhony rekordne vysoké tržby 02 - Modified: 2023-09-13 15:01:32 - Feat.: - Title: Show Tima Cooka investorov nenadchla. Apple tak musí na trhoch rátať škody za desiatky miliárd 03 - Modified: 2023-08-24 15:35:53 - Feat.: - Title: Šesť týždňov pred smrťou odovzdal Steve Jobs svoje miesto nástupcovi. Ten mu dokonca ponúkal pečeň 04 - Modified: 2023-06-30 21:10:40 - Feat.: - Title: Obrovský míľnik pre Apple. Ako prvá firma dosiahol trhovú hodnotu vyše tri bilióny dolárov 05 - Modified: 2023-05-04 21:49:38 - Feat.: - Title: Spoločnosti Apple klesol zisk aj tržby, prekonala ale odhady analytikov
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 14:49