StoryEditor

Apple klamal. Problém s ohýbaním je vážnejší

14.11.2014, 22:58
Autor:
idnes.czidnes.cz
Nie len deväť ohnutých iPhonov. Špeciálne vytvorená internetová stránka ich už napočítala stovky.

Takzvaná aféra Bendgate stále neutícha. Hoci Apple oficiálne priznal len deväť takýchto prípadov, ohnutých iPhonov ôsmej generácie je omnoho viac. Aktuálne ich je cez 350 a na webe OneOfTheNine každý deň pribúdajú nové prípady ohnutých alebo pokrútených iPhonov.

Apple nikdy pred ohlásenými problémami svojich prístrojov nestrkal hlavu do piesku a komplikáciám sa obrátil čelom. Avšak tohtoročné Bendgate, ktoré sa dotýka aktuálnej generácie iPhonov a stále nie a nie utíchnuť, spoločnosti evidentne prerastá cez hlavu. Napovedá tomu hneď niekoľko indícií.

Krátko po rozbehnutí kauzy Bendgate, kedy novinky skúšali ohnúť aj redakcie renomovaných technických magazínov, Apple pribehol s vyhlásením, že telefóny boli počas vývoja, a teda dlho pred uvedením, mnohokrát testované nielen ohybovou skúškou a nechýbali ani fotografie z technických laboratórií. Nasledovala tlačová správa, ktorá problém bagatelizovala s odkazom na iba deväť nahlásených prípadov.

Ohnutých iPhonov 6/6 Plus je však medzi ľuďmi oveľa viac. Na webe s príznačným názvom OneOfTheNine, ktorý bol spustený krátko po výskyte prvých ohnutých prístrojov, sami používatelia zhromažďujú zábery iPhonov s pokrivenými telami.

Úvodný text pripomína vyhlásenie Applu o deviatich nahlásených prípadoch a vtipne dodáva, že sa pokúsi nájsť všetkých deväť z nich a možno aj viac. Poškodených používateľov nabáda, nech na web pošlú snímku svojho ohnutého prístroja, ak patrí k oným deviatim známym prípadom. Iróniou je, že z týchto deviatich poškodených snímku iPhonu poslalo cez 350 užívateľov.

 

 

Na server BGR sa obrátil majiteľ nového iPhonu, ktorý sa nedávno vybral do značkovej predajne Apple kvôli vráteniu telefónu a prišiel so zaujímavým poznatkom. Počas procesu vrátenia totiž vypozoroval, že v pokladničnom systéme Applu sa predajcovi objavila obrazovka s otázkou, z akého dôvodu zákazník telefón vracia. A jedinou možnosťou pritom bolo, či je iPhone vrátený preto, že došlo k jeho ohnutiu.

To je pomerne jasný dôkaz, že spoločnosť aktuálne pri situáciách, kedy používatelia nové iPhony vracajú, zbiera iba informáciu, či u daného kusu došlo k ohybu, alebo nie. Pripomienku na dôvod vrátenia mal, samozrejme, pokladničný systém Applu vždy, avšak predtým sa pýtal všeobecnejšie, teda či je prístroj vrátený z dôvodu nejakej výrobnej chyby.

Redakcii spomínaného servera túto informáciu od anonymného čitateľa vraj potvrdili dôveryhodné zdroje. Zdá sa, že problém, ktorý sa spočiatku javil ako nepodstatný, je v skutočnosti problémom oveľa závažnejším.

 

 

iDnes.cz

Radek Mikudík

Snímka: squaretrade.com

01 - Modified: 2006-12-21 16:32:00 - Feat.: 0 - Title: Maďarský parlament prijal návrh štátneho rozpočtu pre rok 2007
01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky 05 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 11:44