StoryEditor

Apple by mal zajtra predstaviť nový iPhone. Prvýkrát z plastu

09.09.2013, 00:00
Apple zrejme urobí iPhone dostupnejší, no nezabúda na jeho klasickú verziu.

Svet opäť po roku čaká na príchod nového telefónu od spoločnosti Apple. Novinka by však nemala prísť sama. Ako už býva železným pravidlom, dávno pred skutočným a oficiálnym uverejnením prichádzajú na internet zábery či špecifikácie ešte nepredstaveného iPhonu. 

Apple po vzore iPadu rozdelí pravdepodobne produkt na dve línie. Očakáva sa teda príchod lacného iPhonu, ktorý by mal niesť príponu „C“. Prvé paródie si odvodzujú písmeno od anglického slova cheap, teda lacný. Jeho cena ale nebude atakovať hranicu práve najlacnejších telefónov. Predávať by sa mal za približne 400 eur. Klasická verzia telefónu, ktorá sa má podľa uniknutých snímok označovať iPhone 5S, bude stáť približne dvojnásobok ako iPhone 5C. Práve preto sa označuje ako „lacný“. 

Lacnejší príde o benefity

Očakáva sa, že výbava iPhonu 5C bude na úrovni iPhone 4S, ktorý je približne 2 roky starý. Novinka by mala byť taktiež ochudobnená o určité funkcie. Nemala by napríklad obsahovať hlasovú asistentku Siri a fotoaparát by mal byť na úrovni 8 alebo 5 Mpx. Očakáva sa aj absencia snímača biometrických údajov, ktorý by mal priniesť práve nový iPhone. Na základnom tlačidle (home button) bude vrstva, ktorá bude vedieť rozlišovať odtlačky prstov. Cena sa odrazí aj v konštrukcii. Telo iPhonu 5C bude z farebného plastu, nie z hliníka. 

Pokračovanie iPhone 5 by malo zostať verné svojej konštrukcii či veľkosti. Avizovaná zmena displeja by tak nemala prísť. Rovnako aj označenie ostane verné svojej tradícii, a tak 10.septembra bude predstavený nový iPhone 5S. Špecifikácie hovoria o použití nového procesora A7, ktorý by mal zostať zrejme dvojjadrový, no samozrejme s vyšším výkonom. Na programe je podľa neoficiálnych informácií aj zväčšovanie batérie a dokonca má pribudnúť aj ďalšia farba. Okrem bieleho či čierneho si zakúpite aj zlatý iPhone. Fotoaparát má prejsť obmenou tiež. Novinka pravdepodobne dostane lepší 13 Mpx fotoaparát, ktorý však bude používať nie jednu, ale dve LED diódy. 

Najväčšia zmena v systéme

Zvýši sa pravdepodobne aj bezpečnosť. Mimoriadne často sa uvádza integrovanie spomínanej čítačky odtlačkov prstov. Na tú má byť pripravený aj nový iOS 7, ktorý bude najvýraznejšou zmenou v iPhone. Systém dostanú po uverejnení aj staršie zariadenia. iOS 7 dostane kompletne redizajnované prostredie, ktoré si v mnohom berie príklad aj z operačného systému Android. iOS tak po prvýkrát spozná multitasking (beh viacerých aplikácií súčasne) alebo sťahovacie lišty so skratkami k rýchlemu zapnutiu letového režimu či Bluetooth. 

Očakáva sa, že obe novinky, iPhone 5C a iPhone 5S, budú v predaji do konca septembra. Okrem tlačovej konferencie, kde sa majú ukázať nové telefóny, chystá Apple ešte jednu. Tá by sa mala uskutočniť v októbri a spoločnosť na nej zrejme prezentuje aj nový iPad a iPad mini. Veľký iPad si zoberie dizajn malého, teda zmiznú hrubé bočné okraje a malý zas retina obrazovku. 

Apple však už nemá v súčasnosti tak silnú pozíciu na trhu ako v minulosti a najväčší boj v predvianočnom období sa očakáva práve so Samsungom. Ten už má síce svoju vlajkovú loď na trhu od apríla, no na veľtrhu v Berlíne ukázal nový Galaxy Note 3 či tablet s vysokým rozlíšením. 

Snímky: techbobuffalo.com

01 - Modified: 2005-06-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Pokles nezamestnanosti v Poľsku
01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky 05 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 12:49