StoryEditor

Tento telefón vám nahrá najlepšie video

07.09.2013, 17:00
Acer ukázal na veľtrhu v Berlíne novinku, ktorá zachytáva Ultra HD video. Je prvý na trhu.

Keď Acer pred rokom v Berlíne predstavoval svoj ​​telefón Cloud Mobile A9, vedenie firmy zdôrazňovalo dôležitosť menšej uhlopriečky 4,3" pre pohodlné ovládanie jednou rukou. O rok neskôr je hviezdou "phablet" s uhlopriečkou 6", teda s displejom väčším o 4,3 centimetra.

Acer proti vlaňajšiemu modelu, ktorý sa nakoniec v Česku vôbec nepredával, vylepšil všetky parametre, spracovanie pritom udržal na rovnakej úrovni, teda vysoko. Vďaka použitým súčiastkam, od procesora po fotoaparát, môže konkurovať aj zavedeným značkám.

Liquid S2 je veľký, veľmi veľký, ale v Číne aj inde sa telefóny s uhlopriečkou 5 a viac palcov veľmi dobre predávajú a konkurencia nie je tak veľká. Telefón je aj cez veľkú obrazovku ešte relatívne štíhly, vojde sa pod jeden centimeter hrúbky. Zaoblené hrany pri držaní netlačia, ale do menších rúk sa telefón jednoducho pohodlne nezmestí. 

Dizajn je solídny, no ničím nenadchne, snáď len výraznou metalickou červenou farbou, ktorá vedľa čiernej varianty vyzerá živšie a zaujímavejšie. Zaujať dokáže aj displej, 2,5 centimetra navyše proti Galaxy S4 alebo Xperii Z1 je poznať pri sledovaní videa i prehliadaní webu, FullHD rozlíšenie je pritom stále dostatočne jemné.

Počas štvrťhodiny skúmania na stánku, okolo ktorého sa stále ešte pracovalo, sa neukázalo žiadne nadštandardné zahrievanie alebo nedostatok výkonu. Takmer čistý Android 4.2 sa vďaka 2 GB pamäte a procesoru Snapdragon 800 hýbal celkom plynule.

Zatiaľ bohužiaľ nevieme, či sa Acer rozhodne predávať Liquid S2 aj v Česku. Na môj vkus je potom 6" na telefón zbytočne veľa, ale výkon a fotoaparát by som rád vyskúšal podrobnejšie.

iHned.cz

Snímky: Otakar Schön

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 16:01