StoryEditor

Drahomír Piok: Päť dôvodov, prečo si nekúpiť iPhone

24.10.2014, 19:20
Nie, nie je to najlepší smartfón na svete. Pre ľudí, ktorí chcú využívať pokročilé funkcie.

Apple síce ponúka iPhone, ktorý je často označovaný za najpredávanejší smartfón na svete, avšak tento jednoduchý telefón, ktorý má mnohé obmedzenia, nevyhovuje každému. 

Presne o týždeň sa začne predávať nový iPhone 6 (recenziu si prečítate TU) a iPhone 6 Plus (recenziu si pozrite TU) na Slovensku. Zatiaľ to vyzerá na najúspešnejší štart tohto „super telefónu“, ktorý Apple predáva na milióny kusov mesačne.

Aby ste nezostali prekvapení, prinášame vám päť dôvodov, prečo by ste si ho kupovať nemali. 


 

1. Apple musí byť iný

Výnimočnosť Applu sa potvrdzuje už pri obyčajnom kábli. Kým všetci konkurenti používajú štandardný microUSB konektor, iPhone nie. Ten nabijete len špeciálnym lighting konektorom. Má, samozrejme, svoje výhody, no napríklad ak si na dlhšiu cestu zabudnete nabíjačku, môžete mať veľký problém s dobíjaním. Stále je vyššia pravdepodobnosť, že nájdete niekoho s klasickým microUSB, než špeciálnym konektorom do Apple zariadení. Navyše kvalita kábla nie je perfektná a pri častom prenášaní sa rýchlo zničí. 

2. Film alebo hudba je problém

Pozerávate vo svojom mobile filmy (ktoré máte z domácej zbierky) či radi si doň premiestňujete rôzne iné dokumenty? Rovno na to zabudnite. *Pokiaľ nechcete používať  iTunes, veľmi ťažko ich dostanete do telefónu. Rovnako si nemôžete z počítača uložiť do iPhonu čo sa vám zachce, ale len to, čo vám iTunes dovolí. Nahrávanie súborov z počítača sa realizuje výhradne len cez tento program, ktorý navyše nemá na počítačoch s Windowsom dobrú povesť. Hudba je ďalšia kapitola. Celú svoju zbierku musíte totožne premiestňovať cez iTunes. 

3. Posielanie súborov medzi kamarátmi? 

Zabudnite na Bluetooth ako ho poznáte z Androidu, zdieľanie cez Wi-Fi alebo pripájanie príslušenstva cez NFC. Ak si chcete s niekým vymeniť fotografiu alebo nedajbože video a váš známy nemá iPhone, jediná cesta je email, prípadne zdieľanie cez Cloud. Technológie v iPhone fungujú na iných pravidlách ako na ostatných telefónoch. Súbory si viete posielať maximálne medzi počítačom Mac, iPadom a iPhonom. 

4. Pamäť nerozšírite

„Lacné SD karty“ do drahého iPhonu nedostanete. Apple nedovoľuje rozširovať vnútornú pamäť zariadenia, preto už pred kúpou musíte dobre zvážiť, aká verzia je pre vás najlepšia. A každá s väčšou pamäťou (napríklad zo 16 GB na 64 GB) je vždy o 100 eur drahšia.  

5. Ani iPhone nie je perfektný

Aj „bezchybný“ systém iOS dokáže narobiť problémy. Jeho ôsma verzia má za sebou celý rad problémov, kde dokonca jedna z aktualizácií znefunkčnila všetky nové iPhony 6. Nedalo sa z nich telefonovať. Navyše iOS 8 je zatiaľ po spoľahlivej stránke to najhoršie, čo som na iPhonoch za roky videl. Aj tu aplikácie padajú alebo dokonca sa zaseknú. Jednoznačne môžem s odstupom času ohodnotiť iOS 8 ako jeden z najhorších systémov, čo sa na iPhone dostal. Aj napriek jeho všetkým pozitívam. 

Autor súkromne používa iPhone 6. Niektoré z uvedených dôvodov viete prekonať s väčšími používateľskými schopnosťami.

*aktualizované, film cez iTunes do telefónu dostanete

01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky 05 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 19:11