StoryEditor

Je tu IT revolúcia. Samsung bude riadiť aj váš spánok

03.09.2015, 13:25
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk
Kórejský výrobca tentokrát namiesto smartfónov ukázal domácnosť novej generácie. Takto bude vyzerať.

IoT. Tieto tri písmená si pomaly začínajte zaraďovať do svojho slovníka. Je to skratka výrazu “Internet of Things” - teda v kostrbatom preklade internet vecí.



Nie, inteligentné už nie sú iba telefóny a hodinky. Stále viac to platí o celej domácnosti. O IoT sa hovorí už dlho, no vyzerá to tak, že september 2015 odštartoval IoT revolúciu. Postaral sa o to Samsung na stredajšej tlačovej konferencii na veľtrhu IFA v Berlíne. A HN boli pri tom.

Už o týždeň príde do Británie systém SmartHub na inteligentné prepojenie domácnosti. Skutočné prepojenie systémov v byte či dome, ich ovládanie cez smartfón, je teda realitou. Nejde pri tom iba o elektronické sťahovanie závesov alebo stlmenie svetiel. Smartfón zapne vašu práčku, prenesie obraz z kamier v byte, oznámi vám pohyb v spálni, alebo zapne na diaľku rúru.

Inteligentný život sa pritom začína už ráno, respektíve v noci. Samsung predstavil aj revolučný systém monitorovania a “manažmentu” spánku. Zariadenie SleepSense si položíte pod matrac a to sleduje vaše životné funkcie počas spánku. No tam to iba začína. SleepSense komunikuje s vašou klimatizáciou a nastaví ju podľa počasia a teploty v miestnosti tak, aby ste spali lepšie. Keď zaregistruje, že sa zobúdzate, posiela kávovaru signál, aby začal automaticky pripravovať kávu.



Ak zaspíte počas sledovania televízie, SleepSense sa postará o to, že televízor sa vypne. Ďalšou novinkou kórejského výrobcu je Car Mode for Galaxy. V spolupráci s dvomi renomovanými nemeckými automobilkami pripravuje zatiaľ nevídane dokonalý systém na “spluprácu” auta a smartfónu či smart hodiniek. Navedie vás k “stratenému” vozidlu na parkovisku, zapne vopred klimatizáciu, informuje o tom či je auto zamknutné alebo nie.

Zaujímavosťou z eventu Samsungu je tiež upgrade inteligentnej práčky. Okrem inovácií v technike prania a "smart" označenia dostanú vybrané modely systém AddWash. Znamená to, že do práčky môžete pridať "zabudnutú" bielizeň kedykoľvek počas prania. Stačí stlačiť tlačidlo pre pauzu. To, čo Slováci poznali na tatramatkách za minulého režimu, teda kórejci prezentujú ako kľúčovú inováciu.

Podľa slov WP Honga, CMO Samsungu, budú “do roku 2020 všetky výrobky od Samsungu kompatibilné s IoT”, teda sa stanú súčasťou internetu vecí. “To pomôže vytvárať inteligentnejšie mestá, národy a možno aj inteligentnejší svet,” dodal v utorok na IFA v Berlíne.

01 - Modified: 2007-09-09 13:35:00 - Feat.: 0 - Title: Legislatívna zmena z dielne MS by mala urýchliť dedičské konanie
01 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 02 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 03 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 04 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 05 - Modified: 2024-04-10 14:00:00 - Feat.: - Title: Samsung obmedzí procesory od konkurencie. Použije svoje vlastné
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 06:07