StoryEditor

Supertelevízor od Panasonicu pozná tváre a rozumie smartfónu

26.09.2013, 00:01
Otestovali sme televízor, ktorý vás cez kameru spozná a ukáže vám čo máte radi.

Moderný televízor, to už nie je len tenké telo či prpojenie na internet. Panasonic vo svojej poslednej sérii ukazuje, že musí rozumieť smartfónom a ponúknuť niečo navyše. Otestovali sme jeden z najlepších LED televízorov na trhu, ktorý dokonca vie rozoznávať, kto sa naň pozerá. Model WT-60 totiž poskytuje používateľovi hlasové ovládanie, pri hlasovom príkaze My Home Screen sa z neho vysunie ka- mera a rozozná vás podľa čŕt tváre. Systém funguje dokonale, aj ak sedíte od televízora pomerne ďaleko.

Pre každého z rodiny

Načo je to dobré? Každý z rodiny si môže prispôsobiť základnú plochutejto smart TV na svoj obraz.Teda vidí svoje aplikácie a obľúbené programy. Problémom nie je, ani keď kamera pozerá na viacero tvárí, následne stačí vybrať zo zoznamu len tú vašu. Kameru je možné využiť aj napríklad na videohovory cez Skype, a to aj napriek tomu, že ste od televízneho prijímača ďalej, „druhá strana“ vás dobre počuje. Jedinou nevýhodou je fakt, že kamera sa síce automaticky vysúva, späť ju treba zastrčiť manuálne.

Obraz sme sledovali na 47-palcovej uhlopriečke s Full HD rozíšením. Jeho kvalitu môžem jednoznačne zaradiť medzi to najlepšie, čo môžete od súčasných LED LCD obrazoviek čakať. Farby sú skutočné, kontrast optimálny a dokonalému zážitku pomáha aj 3 600 Hz technológia. Pokiaľ pozeráte Blu-Ray alebo iný kvalitný video výstup, obraz sa zdá „ako žívý“. Technológia, ktorá zlepšuje vizuálny zážitok, pracuje výborne aj v aplikácii YouTube, a teda videá vyzerajú omnoho lepšie na TV než v počítači. Pritom sa netreba trápiť so zdĺhavým vyťukávaním názvov na TV. Všetko rýchlo vyriešite cez Wi-Fi a váš smartfón.

Skutočná TV v mobile

Televízor si so zariadeniami iOSa Android rozumie veľmi dobre. Vďaka dvojici vstavaných tunerov môžete jeden program pozerať v TV, zatiaľ čo ten druhý si necháte zasielať bezdrôtovo do tabletu. Na to však nesmiete využívať služby IPTV, ale klasický anténový vstup. Aplikácia, ktorú si zadarmo stiahnete, dovolí jednoducho zdieľať svoje fotografie či videá na veľkej obrazovke, alebo telefón využívať ako klasický ovládač na TV. Medzi zaujímavé funkcie patrí taktiež možnosť zaznamenávať dvojicu programov súčasne.

Dva ovládače

Panasonic sa oproti minulým rokom zlepšil aj v dizajne. Novinka má minimálny rám a jeho spodná strana je dokonca podsvietená. Samotný prijímač tak spolu so stojanom pôsobí skutočne veľmi dobre. Televízor, samozrejme, podporuje aj 3D, no len v pasívnom režime. V balení už nájdete štvoricu okuliarov. Nedostatok 3D obsahu môže vynahradiť jeho konverzia

z 2D na 3D, no táto funkcia je skôr len doplnkom. V balení sa nachádza dvojica ovládačov, z ktorých
je jeden podsvietený a druhý umožňuje vďaka touchpadu jednoduchšie ovládanie na internete.

Cena Panasonic WT 60 je závislá od veľkosti uhlopriečky. Dodáva sa v 47- alebo 55-palcovom vyhotovení. Náš testovaný kus s menšou uhlopriečkou je možné zakúpiť za 1 700 eur. Kvalitatívne či funkciami však ide o top triedu
v oblasti LED LCD televízorov. 

Samotný televízor ma na prvý pohľad upútal dizajnom. Čisté línie, tenký lesklý rám a tiež hrúbka televízora, respektíve obrazovky: 119 cm hladkého, čierneho povrchu, dole s decentným logom Panasonic. Pre mňa je dizajn veľmi podstatný, najmä ak má byť v obývačke ako hlavný „dynamický obraz“ na stene. Výrobca myslel aj na možnosť položiť televízor na nábytok. Televízor ponúka množstvo

funkcií, stlačením jednoduchého tlačidla sa z neho stane komunikátor na sociálnych sieťach, videoprehrávač kanála YouTube či rosnička, ktorá povie, aké bude počasia zajtra, či vyhľadávač na webe. Tieto ikony sú usporiadané na jednej obrazovke a môžete ich prepínať veľmi jednoducho pomocou dvoch ovládačov. Jeden dokonca s touchpadom! Tu mi trochu prekážala obsluha cez ovládač, ale dá sa na to zvyknúť. I napriek všetkým technologickým vymoženostiam tohto TV prijímača som sa rozhodol testovať ho ako obyčajný spotrebiteľ, ktorému záleží najviac na kvalite obrazu. Zo vzdialenosti asi 2,5 metra bolo vidieť zopár nedostatkov, ale z väčšej diaľky sa stratili a obraz bol absolútne v poriadku. Po pripojení Blu-Ray prehrávača prišlo veľké a pozitívne prekvapenie. Na obrazovke sa objavili dosiaľ neznáme detaily a vychutnávanie filmov sa stalo skutočným zážitkom.

Zvuk cez zabudované reproduktory hodnotím viac než pozitívne, výrobca opäť nenechal nič na náhodu.

Podľa môjho názoru tento model nie je televízor pre bežného smrteľníka, ale rozhodne pre spotrebiteľa, ktorý skutočne chce a vie využiť vymoženosti, ktoré ponúka. Wi-Fi, Bluetooth, čítačka kariet či LAN vstup sú už len čerešničkou na torte, ktoré túto „telku“ dokonale ozdobia.

01 - Modified: 2005-06-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: ANO ako nepriateľ? Neteší ma, že to tak vyzerá
01 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 02 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Rodinný elektromobil s brutálnym výkonom: potešil kvalitou i jazdou, no nie dojazdom 05 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 07:25