StoryEditor

Toto je najlepší doplnok pre všetkých na cestu do zahraničia. V mobile

26.01.2015, 07:38
Autor:
dpidpi
Za 10 eur ročne môžete posielať správy cez WhatSim kdekoľvek na svete. A to bez limitov.

Žiadne zúfalé hľadanie Wi-Fi alebo drahé roamingové poplatky. Skutočne šikovný doplnok pre všetkých, ktorí cestujú, vytvorila talianska spoločnosť Zeromobile. Za 10 eur predáva špeciálnu SIM kartu, ktorá dovolí posielať správy prostredníctvom aplikácie WhatsApp v akomkoľvek množstve z takmer každej krajiny na svete. 

Aj v USA či Turecku

Podporovaných je až 150 štátov (ich zoznam si môžete pozrieť tu), kde službu WhatSim dáva až 400 operátorov. Nechýba tu Veľká Británia, USA, Chorvátsko, Turecko, Česko, Egypt, Čína alebo Rusko. Samozrejme, podporovanou krajinou je aj Slovensko. 

Čaro špeciálnej SIM karty je v jej možnostiach. Raz ročne za malý poplatok získate pomerne neobmedzený komunikátor v službe, ktorú používa až 700 miliónov ľudí na celom svete a aj množstvo slovenských používateľov.

WhatsApp je najpopulárnejšia mobilná aplikácia na zasielanie správ na svete a je dostupná na takmer každý operačný systém, ktorý sa ešte dnes používa. Okrem iOS a Androidu aj pre BlackBerry, Windows Phone či staré Nokie

Nerozhoduje, do ktorého telefónu kartu vložíte. Jedinou podmienkou funkčnosti je nainštalovaná aplikácia WhatsApp. 

Pošlete aj fotografie a videá

Okrem správ dovoľuje špeciálna WhatSim zasielať aj fotografie, videá alebo zvukové nahrávky. To už však za spoplatnený kredit. Základný balík má cenu päť eur a získate zaň tisíc kreditov. Toto množstvo vám bude v najlepšom prípade stačiť na zaslanie slušného počtu až 50 fotografií, 10 videí alebo 200 nahrávok. Okrem toho získate neobmedzenú možnosť zdieľania svojej polohy s priateľom. 

Počet kreditov na odoslanie fotografie však nie je pre všetky krajiny rovnaký. Zatiaľ čo z USA pokojne zašlete aj 50 fotografií, z Mauríciusu za rovnaký počet kreditov len päť. Štáty sú rozdelené do zón.

SIM karta je dostupná vo všetkých súčasných prevedeniach. A teda v základnej (mini SIM), ale aj v menších variantách ako micro SIM a nano SIM, ktoré používajú napríklad novšie iPhony.

Ako najväčšia nevýhoda je, samozrejme, nutnosť prekladania SIM karty v telefóne pre využitie tejto služby. V tomto prípade majú navrch napríklad dual SIM smartfóny. Po výmene karty však z WhatSim nemôžete volať, používať klasický internet či posielať SMS. Fungovať vám bude len komunikácia prostredníctvom aplikácie WhatsApp.

Nemusíte hľadať Starbucks

Talianska spoločnosť ponúka kúpu tejto SIM karty s dovozom aj na Slovensko. Cena základného poštovného je 7,5 eura, karta tak bude mať v konečnom dôsledku cenu bez kreditu 17,5 eura. 

Rozosielanie začína až na konci februára. Každopádne spoločnosť môže mať problémy s prijímaním objednávok. V našom prípade sme kartu nedokázali zaplatiť a neprišiel ani potvrdzovací mail.

A kedy kartu naplno využijete? V krajinách EÚ je dátový roaming ešte znesiteľný a ak by ste zostali len pri klasickom chate, preniesť 10 eur by ste zrejme ani za rok nedokázali. No v iných krajinách či dovolenkových destináciách je to zaujímavá voľba zdieľania informácií.

Nehľadiac na množstvo fotografií, ktoré dokážete rozoslať len za päť eur. Nemusíte tak napríklad „dychtivo“ vyhľadávať kaviarne Starbucks alebo sa spoliehať na hotelovú Wi-Fi.  

Zdroj: whatsim.com 

Snímky: Reuters, WhatSim.com, mashable.com

01 - Modified: 2007-02-26 09:41:00 - Feat.: 0 - Title: SR získala vlani z aktívneho turizmu devízové príjmy v sume 44,985 mld. Sk
01 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 02 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 03 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom 04 - Modified: 2024-04-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj Slovákov už nechce turistov. Plánujú demonštrácie, hladovku aj paralýzu najväčšieho letiska 05 - Modified: 2024-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Si študent? Môžeš získať niekoľkotisícové štipendium na štúdium kdekoľvek na svete. Poznáme presné sumy
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 07:11