StoryEditor

Samsung ukázal novinky, ktoré porážajú Apple

21.06.2013, 14:22
Nové počítače, hybridné tablety či odolná verzia Galaxy S4. Samsung predstavil svoje tromfy.

Samsung dokázal utajiť prekvapenie a v londýnskom Earl Court predstavil okrem očakávaného fotoaparátu Galaxy NX s Androidom aj nové tablety a počítače, ktoré prekonávajú konkurenciu najmä kvalitou displeja. Samsung je prvý, kto ponúkne tablet a ultrabook s takmer šiestimi miliónmi obrazových bodov (3 200 x 1 800) na 13 "uhlopriečke.

Samsung v uplynulých týždňoch už predstavil hneď niekoľko variantov ich vlajkového telefónu Galaxy S4: mini verzii s horšími parametrami ako Galaxy S4, odolnú verziu Active aj mobilný telefón Galaxy S4 Zoom s objektívom s premenlivým ohniskom, no horším displejom.

V podstate jediným „novým“ produktom, o ktorom sa vedelo dopredu, je fotoaparát Galaxy NX, ktorý ponúka 20 Mpx snímač s ovládaním postaveným na Androide a veľkom dotykovom displeji s HD rozlíšením. Fotoaparát je kompatibilný s objektívmi radu NX, tak ako sa čakalo.

Zo skôr odhalených produktov zaujala najmä odolná verzia Galaxy S4 s podobnými parametrami, len s nižším rozlíšením fotoaparátu. Telefón Galaxy S4 Active vydrží ponorenie do jedného metra a je odolný aj voči prachu.

Najväčší záujem nakoniec vzbudili počítače a tablety s Windows. Samsung zaujal tabletom ATIV Q, ktorý zvláda beh Windows 8 aj Androidu a na 13 "uhlopriečke má už spomínané vysoké rozlíšenie 3 200 x 1 800 bodov. Najväčšie prekvapenie ale prišlo po zdvihnutí displeja, ktorý odhalil plnohodnotnú klávesnicu.

Rovnaký displej ponúkne aj ATIV  Book 9 Plus s novou generáciou procesorov Haswell. Vďaka úspornejším čipom prinesie 12 hodín výdrže podobne ako nový Macbook Air, ktorý má ale výrazne nižším rozlíšením, celom 1 440 x 900 bodov (13,3 "verzia, 11" má 1366x768 bodov).

ATIV Book má kovové telo a pánty, ktoré umožňujú roztvorenie obrazovky do 180 stupňov. Hardvérová výbava nemá podľa všetkého s vyšším rozlíšením žiadny problém.

Ďalšou novinkou v ponuke Samsungu bude all-in-one počítač ATIV One, ktorý má displej so zaoblenými rohmi rovnako ako tablety od Samsungu.

Zábavná bola prezentácia Galaxy S4 Active, ktorá bola k dispozícii aj s malým akváriom. Active funguje aj pod vodou, avšak vtedy sa zle ovláda. Displej na prsty nereaguje, fungujú len tlačidlá. 

iHned.cz

Snímky: autor

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 02:52