StoryEditor

Tajná zbraň Applu príde v októbri. Očakávajú sa rekordné predaje

15.06.2014, 09:40
Autor:
iDnes.cziDnes.cz
Inteligentné hodinky budú mať pravdepodobne zakrivený displej a pomáhať budú aj v zdravotníctve.

Kým nová generácia iPhonu sa verejnosti predstaví tento rok v septembri, na odhalenie utajovaných smart hodiniek od Applu si budeme musieť počkať zrejme ešte o mesiac viac. Naznačujú to nové zákulisné informácie. Okrem iného by podľa nich mali hodinky disponovať zakriveným displejom.

Budú v nemocniciach

Do inteligentných hodiniek, ktoré sa neoficiálne označujú iWatch, vkladá Apple vysoké nádeje. Podľa informácií portálu 9to5mac totiž americká spoločnosť podľa nemenovaného priemyselného zdroja počíta s približne tromi až piatimi miliónmi predaných kusov mesačne. Takýmito predajnými číslami by pritom prekonala minuloročné celosvetové predaje klasických náramkových hodiniek.

Presvedčenie o vysokých predajoch sa zrejme opiera o už uzavreté partnerstvá Applu s poprednými nemocnicami, ako sú napríklad Mayo Clinic a Cleveland Clinic. Informuje o tom portál Nikkei Asian Review. Aktuálne predstavený systém iOS 8, ktorý budú používať aj smart hodinky, má už obsahovať aj biometrické funkcie.

Apple tak očakáva, že v prípade prepojenia so zdravotníckymi aplikáciami tretích strán by vďaka šikovným hodinkám mohli lekári získavať informácie o zdravotnom stave pacientov. A to napríklad vrátane údajov o hladine cukru v krvi, jej okysličenie, krvnom tlaku, srdcovej frekvencii či spánkovom cykle.

Úspešne utajené. Ako prvý iPhone

Tieto dáta by tak mohli pri súčasnom splnení požiadaviek na nakladanie s osobnými údajmi umožniť spoluprácu viacerých spoločností. Napríklad zdravotnícke zariadenia, poisťovne a iné preventívne služby. Podľa oboznámených zdrojov sa mal Apple na vzájomnej integrácii služieb dohodnúť už aj so spoločnosťou Nike.

Najnovšie špekulácie naznačujú, že by hodinky mali používať zakrivený dotykový OLED displej. V takom prípade je nepravdepodobné, že by bol zároveň guľatý, ako naznačuje jedna z predchádzajúcich špekulácií. Avšak to neznamená, že je to nemožné. Apple na vývoji iWatch stále pracuje a ich vzhľad či akejkoľvek konkrétne špecifikácie úspešne tají.

Otáznik stále visí aj nad avizovaným dvojitým prevedením. 

Podľa skorších špekulácií by totiž Apple nemusel na trh uviesť unisex produkt, ale pripraviť ako dámske, tak pánske prevedenie. Podľa iných dohadov by sa mali dve verzie hodiniek odlišovať výbavou a cenou. Kým lacnejšie by používali 1,3 "displej, u drahších by ho nahradil 1,5" flexibilný displej.

Jedno je však takmer isté. Ani tento produkt Applu nebude cenou mieriť na low-endový segment trhu. S najväčšou pravdepodobnosťou totiž pôjde opäť o prémiový produkt, čo sa odrazí aj v cene. Tá by mohla byť oproti konkurencii až šesťkrát vyššia. To by signalizovalo cenu medzi 350 až 700 eur.

iDnes.cz

Lukáš Hron

Snímka: archív

01 - Modified: 2006-06-26 07:38:26 - Feat.: 0 - Title: Fico počíta do vlády už len s dvomi stranami
01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 03 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky 04 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí 05 - Modified: 2021-06-08 07:50:29 - Feat.: - Title: Apple predstavil veľké novinky. Vylepšená aplikácie FaceTime bude už aj pre Android
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 16:25