StoryEditor

Samsung ukázal chladničku, ktorá má cenu auta. Bol to trhák výstavy

12.02.2016, 08:10
Svoje top produkty pre rok 2016 ukazoval Samsung v Monaku, kde doniesol aj chladničku, ktorá sa bude pripájať na internet.

To, že budete raz zadávať PIN kód aj na svoju chladničku, nie je úplne mimo reality. Samsung chce do roku 2020 začať prepájať všetky svoje produkty medzi sebou. Aby spolu vedeli komunikovať. Aktuálne sa totiž všetky IT spoločnosti začínajú pripravovať na novú digitálnu dobu. A tou bude internet vecí. Pomaly sa do internetovej siete zapája všetko. Od žiarovky po celé domy. 

Samsung ako obrovský producent bielej a čiernej techniky má šancu stať sa lídrom v tejto oblasti. Prezentoval to na svojej tlačovej konferencii v Monaku, ktorá sa uskutočnila v týchto dňoch. 

Jedným z najzaujímavejších produktov bola chladnička. Znie to nudne, no Samsung na chladničku pridal neobvyklé doplnky. Zabudnite na poličky, priehradky a objem. Toto je budúcnosť. 

Preto je tu na prednej strane obrovský 21,5 palcový tablet s Full HD rozlíšením, pripojenie na internet, kamery či mikrofóny. V skratke je to „trošku“ prerastený tablet, ktorý navyše dokáže uchovať aj vaše potraviny. 

Načo, pýtate sa? Ak si predstavíte jednoduchú situáciu, kde ste v obchode a rozmýšľate, čo vlastne doma máte a čo nie, tu len vytiahnete telefón a cez tri kamery vidíte obsah vašej chladničky. Na diaľku a kdekoľvek.

Ďalší príklad. Kto sa chodí len tak do chladničky v noci pozerať, či tam niečo „nepribudlo? Tu sa pozriete z vášho mobilu, kým vstanete alebo prídete ku chladničke a bez toho, aby ste otvárali dvere si cez kamery pozriete, čo je vo vnútri. Šikovné, nie? Navyše si v chladničke môžete nechávať odkazy, sledovať videá, televízor a máte k dispozícii aj normálny prehliadač internetových stránok. 

Áno, táto chladnička má zrejme ako prvá na svete vlastný operačný systém. To, čo sa niekedy zdalo ako sci-fi, je dnes realita. A Samsung skúša, kam až môže zájsť. Začiatok internetu vecí je ako začiatok doby „smartfónovej“. Dnes ho má takmer každý, no pred 10 rokmi mizivé percento ľudí. 

Spoločnosti hľadajú spôsob, ako niečo podobné dostať do našich domov a za čo bude ochotný človek aj zaplatiť. A skvelý nápad s inteligentnou chladničkou zabíja cena. A to totálne. Navyše na náš trh sa táto „vychytávka“ ani nedostane. Po finálnom vyladení príde v približne polovici roka do Veľkej Británie.

Samsung toto riešenie inštaloval do top chladničiek, ktoré majú cenu samé o sebe okolo troch tisíc eur. No „super chladnička“ s dotykovou obrazovkou a aplikáciou bude mať cenovku približne šesťtisíc eur. Pre porovnanie, takmer podobnú cenu má najlacnejšie auto na Slovensku - Lada Kalina. Technológia je tak už od začiatku vyčlenená len pre minimum ľudí.

Redaktora na výstavu pozvala spoločnosť Samsung.


 

01 - Modified: 2008-02-06 13:25:00 - Feat.: 0 - Title: Podpis zmluvy o spolupráci Európskej komisie a Srbska sa odkladá
01 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 02 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 03 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 04 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 09:59