StoryEditor

Hráči majú sviatok. Dnes vyšlo GTA V (video)

17.09.2013, 14:54
Autor:
dpidpi
Novinka sa stala najdrahšou hrou v histórii. Prekonala aj hollywoodske filmy.

https://www.youtube.com/embed/N-xHcvug3WI

Pokračovanie kultovej hry prináša do herného systému mnoho noviniek. Napríklad po prvýkrát nebudete hrať len za jednu, ale priamo za tri hlavné postavy. Každá má za sebou vlastný príbeh a aj bez vás žije. Medzi postavami môžete prakticky takmer kedykoľvek prepínať, a tak ich môžete zastihnúť, ako ich naháňajú policajti alebo len sedia pred televízorom. Na výber máte medzi Michaelom, Franklinom a Trevorom.

Najdrahšia v histórii

Na hre pracovalo herné štúdio Rockstar Games vyše štyroch rokov, a celkovými výdavkami na vývoj a marketing minula spoločnosť vraj až 265 miliónov dolárov. Teda pokiaľ by bol GTA V film, stal by sa po Pirátoch z Karibiku 3 druhým najdrahším filmom v histórii. Týmto získala, samozrejme, titul doteraz najdrahšej hry.

Novinka je dostupná len na konzoly PS3 a Xbox 360. Verzia na PC nebola zatiaľ oficiálne oznámená a je vôbec otázne, či sa GTA V na počítače niekedy dostane. Všeobecne sa hry primárne začínajú vytvárať len na herné konzoly, ich hráči za hry primárne platia a úroveň pirátstva je takmer na nule.

Vynikajúce hodnotenia

GTA V ponúkne hráčom obrovskú mapu, ktorá obsahuje veľkomesto San Andreas a viacero malých mestečiek. Rovnako narazíte na kilometre diaľnic, jazerá, lesy, hory či púšte. Hra obsahuje aj špeciálnu technológiu, ktorá vytvára „náhodné situácie“. Teda ste v obchode, ktorý zažije prepad, pred vašimi očami okrádajú nevinného človeka, či narazíte na človeka, ktorý potrebuje niekam odviezť. Ako zareagujete, je len na vás. Pred vami by sa stále mal nachádzať živý a rozmanitý svet.

Novinkou bude aj online herný svet. Rockstar Games oficiálne spustí multiplayer GTA Online už od prvého októbra. Hra doteraz získala vo svete výborné hodnotenia. Napríklad Eurogamer ju hodnotil na 9/10, IGN na 10/10, Edge na 10/10, a The Guardian, The Independent a The Telegraph na päť z piatich pesničiek. Cena novej hry je približne 50 eur.

Kvôli hre ostanú „chorí“ a doma

Hra je však unikátna aj svojou popularitou. Portál IGN.com sa opýtal cez 10 tisíc hráčov, ktorí si chceli kúpiť túto hru či plánujú deň voľna. Až 46 percet z nich odpovedalo, že si zobrali deň dovolenky a ďalších 19 percent má v práci oznámiť, že sú chorí.

Snímky: Rockstar Games

Zdroj: cnet.com, telegraph.co.uk

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 02:39