StoryEditor

Nová žiarovka vydrží 25 rokov

06.06.2013, 02:00
LED žiarovka Panasonicu je na nerozoznanie od klasickej. V IT novinkách sa dočítate aj o Facebooku a Re-volte.

Nová žiarovka vydrží 25 rokov

Pri príležitosti predstavenia novej LED žiarovky, ktorá je špeciálne upravená tak, aby bola na nerozoznanie od klasickej, Panasonic inštaloval svoje novinky aj do priestorov Pražského hradu. Nová LED žiarovka je ekvivalentom obyčajnej s volfrámovým vláknom s výkonom 60 W, no LED verzia je o 80 percent šetrnejšia. Zaujímavosťou však je, že vydávané svetlo nie je číro biele, ale špeciálne upravené tak, akoby ste používali štandardné žiarovky. Oproti nim má LED technológia ešte jednu výhodu, a tou je životnosť. Panasonic deklaruje až 25 rokov. Nevýhodou však môže byť cena, ktorá sa bude pohybovať v desiatkach eurách za kus.

Facebook láka zamestnancov. Na priestory

Najväčšia sociálna sieť sveta sa rozširuje a svoje sídlo otvára aj v New Yorku. Prenajala si na desať rokov priestor s výmerou 100-tisíc štvorcových metrov. Pre svojich zamestnancov tam chce vytvoriť podobné podmienky na prácu, aké majú v doma v Palo Alto. V budove sa bude nachádzať mnoho miestností pre video konferencie či kompletný servis pre zamestnancov, ako posilňovne, oddychové zóny alebo prvotriedne kuchyne s rôznym zameraním. Nové sídlo v New Yorku má prilákať nových ľudí s čerstvými a inovatívnymi nápadmi pre Facebook.

Tip na aplikáciu

Re-volt Classic

Obľúbená klasická hra sa vrátila aj na mobilné telefóny. V pretekárskej hre Re-volt nemáte v rukách veľké vozidlo, ale len malé autíčko na diaľkové ovládanie. Hra je takmer totožná s verziou, ktorú ste pred rokmi mohli hrávať na počítači. Nájdete tu tak množstvo zaujímavých tratí, od múzea až po obchod s potravinami alebo aj viacero módov na hranie. V pretekoch rovnako narazíte na špeciálne zbrane či funkcie, ktoré vám ich pomôžu vyhrať. Aplikácia je dostupná za poplatok tri alebo päť eur pre telefóny s operačným systémom iOS alebo Android. Vyskúšať hru si však môžete aj zadarmo.

 

 Snímky: archív, Panasonic, 

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 05:56