StoryEditor

Ako prví máme v rukách nový iPhone. Takto vyzerá

19.09.2014, 03:50
Prinášame vám online reportáž zo začatia predaja dvoch nových iPhonov, ktoré sa koná práve dnes. My sme sa vybrali do Mníchova.
Ako prví máme v rukách nový iPhone. Takto vyzerá 15:18 Nielen Mníchov, aj Londýn láka nový iPhone Na nový iPhone sa nečaká len v Mníchove. Dav ľudí je aj v Londýne. Takto to vyzera na slávnej Oxford Street v Londyne. 12:21 (Konečne) máme iPhone 6 Nekonečné čakanie je na konci. iPhone 6 máme v rukách a o chvíľu môžete očakávať naše prvé dojmy. A k tomu dnes pribalíne aj úprimný komentár o tom, čo si myslíme o čakaní na iPhone.  10:57 Nad Applom "krúžia" špekulanti Čakanie na iPhone 6 nie je len túžbe vlastniť tento smartfón medzi prvými na svete. Presvedčili sme sa o tom na vlastnej koži. Asi štvorčlenná skupinka pred nami pôsobí na prvý pohľad ako dobre organizovaný spolok. Nenápadne si vymieňa signály so šéfom ochrankárov, ktorý ich ubezpečuje, že všetko je O.K. Medzičasom sa do radu zamieša nový člen a tvári sa, že v rade stojí poctivo od začiatku. Po krátkej chvíli k nemu príde ďalší človek z tímu ochrankárov a požiada ho, aby odišiel. Ten sa vzdiali, no o pár minút je už späť. Šéf ochrankárov to vybavil. Telefónov je málo a asi veľmi záleží na tom, aby sa dostali do správnych rúk. 10:47 Pohli sme sa v rade Ospravedlňujeme sa za dlhšiu prestávku, ale počas hodiny a pol sme sa pohli v rade len o pár desiatok metrov. Ľudia sú pokojní, ale dlhé čakanie ich zjavne vyčerpáva. Niektorí čakajú na novinku od Applu aj desiatky hodín. 09:18 Takto vyzerá "vstupenka" do sveta nového iPhonu. Ako prebieha predaj? Už počas čakania sme sa dozvedeli ze všetky verzie zlatého iPhonu sú vypredané. Nemecka precíznosť však pracuje na 100 percent, rad v obchodnom centre je organizovaný a ešte počas čakania si svoj novy telefón vyberiete. Mali sme šťastie, ze sme sa dostali až sem. Pracovník Applu cez iPhone každému telefón rezervuje na meno a vydá kartu s unikátnym kódom, ktorú môžete vidieť na obrázku. To je prakticky vstupenka do sveta nového iPhonu. Aby sa zabránilo, ze jeden človek zakúpi 30 iPhonov naraz, každý si môže kúpiť maximálne len dva kusy. 08:03 Atmosféra je zatiaľ pokojná 07:54 iPhone 6 Plus je vypredaný. iPhonov 6 je dostatok Podarilo sa nám dostať do vnútra nákupného centra a budeme medzi prvými päťdesiatimi držiteľmi nového iPhonu. Situácia v dave je pokojná. Ľudia čakajú na svoje nové telefóny. Zamestnanec Apple store dal zákazníkom krátke pokyny a oznámil im, že iPhone 6 Plus je už vypredaný. Povedal však, že iPhonov 6 je veľa.  07:53 Aj takto sa čaká na nový iPhone Toto po sebe nechali čakajúci na novy iPhone. Rozbite fľaše, plechovky piva, opustene stoličky či nedojedené jedlo.
 
06:26 Pridávame sa do davu Na chvíľu sa s vami lúčime, ideme si pretlačiť svoje miesto do nákupného centra. Slovenský novinár musí byť akčnejší ako americký - aby mohol testovať iPhone, musí si vystať rad sám. 06:22 Dav sa pohol, prvých ľudí pustili dnu Zamestnanec obchodného centra oznámil, že dovnútra začnú púšťať ľudí po piatich. Vysvetlil to tým, že chcú predísť zbytočnej panike. V dave sa okamžite vytvorila tlačenica. 06:11 Ako to vyzerá medzi ľuďmi V Mníchove práve začína svitať, vonku je 14 stupňov. Potenciálni noví vlastníci iPhonu 6 sa prikrývajú dekami, ďalší sa zahriali iným spôsobom. V okolí je vidieť viacero prázdnych fliaš od alkoholu. 06:05 Dav je nervózny Dostali sme sa priamo do davu čakajúcich pred obchodným centrom Olympia. Ľudia sú nervózni. V momente ako sa za zamknutými dverami mihol pracovník nákupného centra, dav sa okamžite pohol a začal sa tlačiť ku vchodu. Podľa dostupných informácií sa Apple store však otvorí až o dve hodiny.   05:33 Dorazili sme do Apple Store Zdravíme vás z Mníchova. Dorazli sme k Apple Store, ktorý je v obchodnom centre Olympia. Nachádzajú sa tu desiatky ľudí (čakali sme väčší nábor), ktorí si prišli no nový iPhone. Čoskoro prinesieme bližšie infomácie.  04:12 Aké sú novinky? Zákazníci si stihli už v predpredaji zakúpiť cez štyri milióny nových iPhonov. To je pre Apple nový absolútny rekord. Do predaja sa dostáva iPhone 6, ktorý má 4,7 palcový displej či vylepšený 8 Mpx fotoaprát a iPhone 6 Plus. Ten má až 5,5 palcový displej s Full HD rozlíšením a fotoaparát s optickou stabilizáciou. Ceny sú následovné. iPhone 6 začína na 699 eurách a iPhone 6 Plus na 799 eurách.  04:05 Blížime sa do Mníchova Dobré skoré ráno, hlásime sa z čerpacej stanice pri Salzburgu. Sme na ceste do Mníchova, kde sa o ôsmej hodine ráno začnú predávať dva nové iPhony 6 od spoločnosti Apple. Na oba mníchovské Apple stores sa očakáva mohutný nápor zákazníkov. Veríme, že sa nám napriek tomu podarí kúpiť si novinku od Apple, aby sme vám priniesli prvé dojmy a recenziu.
01 - Modified: 2006-10-19 13:26:00 - Feat.: 0 - Title: Novým šéfom košického letiska sa stal Michael Fazekas
01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky 05 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 22:11