StoryEditor

Knihy dostanete do čítačky aj sami. S týmito pomocníkmi

11.09.2014, 00:00
Najlepšie programy na konvertovanie kníh. Aby ste ich mohli nosiť kdekoľvek so sebou.

Elektronické čítačky dnes patria medzi obľúbené možnosti, ako čítať veľké množstvo kníh či ďalších dokumentov kedykoľvek a kdekoľvek. Dostať do nej vlastný obsah už nie je vôbec zložité. Stačí mať text a jeden z programov či poznať on-line službu, ktorá ho prevedie za niekoľko sekúnd.

Tu je niekoľko overených  tipov

CloudConvert.com - freeware
Služba podporuje konverziu súborov do 200 formátov dokumentov, pre elektronické čítačky potom do 30 druhov (ako Mobi, ePub, AZW atď.). V prvom kroku vyberiete súbor na konverziu z PC (môžete nahrať aj Google disku, Dropboxu či zadaním URL), zadáte požadovaný formát, necháte previesť a potom už len stiahnete.

Online-convetor.com - freeware
Podobne ako predchádzajúca služba vie prevádzať desiatky súborov a tiež tie pre elektronické čítačky kníh. Na ľavej strane si vyberiete, do ktorého z deviatich formátov chcete konvertovať, určíte súbor na disku, spresníte zariadenie, pre ktoré knihu prevádzate - máte možnosť zmeniť napríklad názov knihy atď. A necháte previesť.

2epub.com - freeware
Ak túžite po naozaj jednoduchej službe na prevod kníh, potom skúste túto. Prevádza do formátov ePub, Mobi, AZW, FB, LIT, LRF, čo sú tie základné medzi elektronickými čítačkami. Stačí vybrať formát, zadať vstupný súbor a v priebehu chvíľky si môžete text stiahnuť v požadovanom formáte.
 

Klasické programy
    

Calibre 1.4 - open source
Asi najlepší program, ktorý slúži ako správca a tiež konvertor e-kníh, môže sťahovať aktuálne spravodajstvo z niektorých serverov do čítačky. Pri knižkách je možné dopĺňať (ale aj automaticky sťahovať) metadáta. Súčasťou je aj ponuka konverzie elektronických kníh do podoby presne pre konkrétne zariadenie. Podporuje celý rad formátov.


   
Hamster Free eBook Converter 2 - freeware
Univerzálny konvertor textov do formátov elektronických kníh ako Amazon, Sony, Asus, iPod, iPad, iPhone, PSP, Blackberry, atď. Podporuje vyše 200 zariadení. Prevod prebieha v troch krokoch: vyberiete si súbor na prevod (TXT, PDF a pod.), zvolíte zariadenie a stlačíte tlačidlo pre konvertovanie.
 
 eCub 1.1 - freeware
V aplikácii všetko potrebné ľahko naklikáte a výstupom je formát ePub. Ako vstupný formát možno použiť TXT alebo HTML súbor. K dispozícii je aj delenie na kapitoly a priradiť možno obal knihy. Špecialitou je funkcia pre prevod textu do MP3 či iného zvukového formátu pomocou syntézy reči .

Sigil 0.7 - open source
S týmto prevodníkom textu na elektronické knihy sa pracuje podobne ako s textovým editorom. Nechýba mu náhľad na vytváranú knihu, možnosť formátovať text, vybrať písmo, odsadenie, zoznamy atď. Vie aj importovať a vyčistiť dokument v HTML. Samozrejme, nechýba ani možnosť vložiť kapitoly a obrázky. Výstupom je formát ePub.
 
Writer2epub 1.1 - freeware
Ak ste užívateľmi OpenOffice.org alebo LibreOffice, potom by sa vám mohol hodiť tento doplnok. Vďaka nemu máte možnosť vytvorený text v spomínaných textových editoroch previesť do formátu ePub. Po kliknutí na export v okne zadáte metadáta knihy a máte možnosť vložiť obrázok ako obálku.
    
Dotepub 1 - freeware
Ak používate prehliadač Safari, Firefox či Chrome, potom vyskúšajte tento doplnok. Pri surfovaní na webe totiž dokáže uložiť text do formátu ePub či mobi. Prevod je jednoduchý. Stačí kliknúť na tlačidlo pre prevod a stránka sa stiahne do zvoleného súboru.

Jutoh 2.1 - freeware
V priebehu niekoľkých sekúnd dokáže pretvoriť text na elektronickú knihu. Má vstavaný textový editor a k dispozícii sú tiež šablóny pre jednoduché formátovanie kníh, čo je jeho hlavná výhoda oproti konkurencii. Vďaka tomu si tak môžete objekty na stránke skladať ako v grafickom editore.
     
Zdroj: iDnes.cz

01 - Modified: 2006-10-12 10:07:00 - Feat.: 0 - Title: Dzurinda: Vláda je bezradná a riešenie problémov iba predstiera
01 - Modified: 2024-04-11 15:04:51 - Feat.: - Title: Posledný prejav vzdoru. Navaľnyj spísal pred smrťou pamäti, podľa jeho ženy a nakladateľa vyjdú v októbri 02 - Modified: 2024-03-06 10:09:35 - Feat.: - Title: KVÍZ Otestujte sa, ako dobre sa vyznáte v EROTICKEJ literatúre 03 - Modified: 2024-01-07 10:04:51 - Feat.: - Title: Zelenskyj žil na začiatku vojny v kryte o starom chlebe a konzervách, opísal novinár vo svojej knihe 04 - Modified: 2023-12-22 09:30:49 - Feat.: - Title: Adam Sandler si zahrá kozmonauta z Čiech. Bude to nový sci-fi hit na Netflixe? 05 - Modified: 2023-12-18 15:44:07 - Feat.: - Title: Oslavy Nového roka sa blížia. V týchto slovenských mestách ohňostroj nečakaj, zrušili ho
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 04:42