StoryEditor

South Park má svoju hru. Šokuje rovnako ako seriál

15.03.2014, 13:18
Autor:
iHned.cziHned.cz
V európskej verzii musela prebehnúť cenzúra niektorých častí hry.

Ak nepoznáte mestečko South Park, ste tu dnes zbytočne. Videohra South Park: The Stick of Truth má len jednu cieľovú skupinu: ľudí, ktorým sa páči legendárny kreslený seriál s veľmi špecifickým zmyslom pre humor. South Park si neberie servítky pred ústa, je politicky nekorektný a pubertálne sprostý. A dokonalý.

Herná podoba South Parku skvele využíva prednosti svojej predlohy - prepracované postavy, jednoduché grafické prevedenie, vynikajúci dabing a hlavne špecifický humor. Ak sa vám páči, budete sa smiať celé hodiny. Už len začiatok, v ktorom si autori kreatívne poradili s menom hlavného hrdinu, ponúka dobrých päť minút hlasného smiechu. Plus mínus.

Herný South Park nie je, ako by sa možno dalo čakať, kreslená adventúra, teda hra, v ktorej záleží len na rozhovoroch a riešení hádaniek. Autori seriálu i tvorcovia hry zvolili odvážnejší spôsob - hru na hrdinu. A pretože majú pod palcom hru aj seriál, mohli oboje prepojiť. Hlavní hrdinovia seriálu tak v hre, rovnako ako v niekoľkých epizódach v televízii, hrajú LARP: hru na hrdinu v reálnom (v tomto prípade kreslenom) svete. 

Vystrihnuté zábery

Herný systém ponúka dostatočne silnú príbehovú linku s motiváciou naháňať hráčov po rôznych miestach v South Parku, dokonca aj v Kanade (Blame Canada!). Hranie sa dopĺňa bitkami medzi ľuďmi a elfmi, ale tiež súbojmi s bezdomovcami a ďalšími „príšerami“. Celkom rýchlo dôjde aj na mimozemšťanov a ich análny sondy. Európska verzia hry však niektoré tieto časti cenzuruje a úplne odstraňuje (platí pre konzoly, PC verzia je bez cenzúry).

Súboje v South Parku sú vo forme ťahových bitiek, čo dáva hráčom možnosť pri hraní trochu premýšľať. Prehrať bitku napokon nie je veľmi ťažké, ak nezvládnete dobre blokovať údery súperov. Hlavný je však aj v bitkách všadeprítomný humor - v podobe názvov a animácií spojených so špeciálnymi útokmi a vlastnosťami. 

Áno, ak ste dočítali až sem a nemáte radi South Park, je to nechutné. A vtipné, keď na podobných veciach postavíte fenomenálne úspešný seriál, ktorý existuje už sedemnásť rokov.

iHned.cz

Otakar Shön

01 - Modified: 2024-04-20 08:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Jedna z najlepších českých hier v histórii dostane pokračovanie. Kingdom Come 2 vyjde ešte tento rok 02 - Modified: 2024-04-18 13:00:00 - Feat.: - Title: Prvé slovenské GTA je na svete. Gangsterka Vivat Slovakia ťa prenesie do čias, keď Bratislave vládla mafia 03 - Modified: 2024-04-02 10:00:00 - Feat.: - Title: Marvel predstavil novú multiplayerovú strieľačku. Zadarmo si budeš môcť zahrať za Avengerov či Strážcov galaxie 04 - Modified: 2024-02-03 09:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Hru Doom skutočne rozbehneš na čomkoľvek. Mladá vedkyňa ju spustila na črevných baktériách 05 - Modified: 2024-01-13 08:00:00 - Feat.: - Title: Harry Potter je stále fenomén. Po gigantickom úspechu Hogwarts Legacy sú v prípave ďalšie hry z čarodejníckeho sveta
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 12:25