StoryEditor

5 príčin, prečo (ne)má Samsung najlepší mobil na svete (+ prehľad konkurencie)

02.03.2015, 17:59
Autor:
laklak
Kórejská jednotka na trhu smartphonov si dokázala priznať, že v posledných rokoch nešla tým správnym smerom.

Výsledkom snaženia sa Samsungu sú modely Galaxy S6 a S6 edge. Samsung sa u nich zameral na to, čo je dôležité pre používateľa. Tiež im dodal fantastický dizajn. S6 edge je zrejme najkrajší smartfón na trhu.

Aby to však nebolo len o pozitívach, prinášame vám aj päť dôvodov, prečo kórejci nezostrojili to najlepšie, čo môžete na trhu nájsť. (+veľký prehľad top konkurentov na spodku článku)

Prečo je Samsung Galaxy S6 najlepší telefón na svete:

1. Najlepší displej

Už podľa slov firmy pôjde o top displej na trhu. Má rozlíšenie 2560x1440 pixelov, čo sa na 5,1 palcovom telefóne zobrazí ako kvalitný obraz s rekordným počtom bodov na palec. 

2. Dizajn je všetko

Plast vymenili za kvalitu. Dizajnovo je tento telefón zrejme najkrajším na svete. Budí luxusný dojem a zároveň splnil takmer všetko, po čom volali kritici aj fanúšikovia značky.

3. Procesor je špička

Pre bežného použvateľa je to banalita, pre plynulosť a stabilitu systému celkom závažná časť telefónu. Procesor s unikátnou technológiou a neuveriteľnou rýchlosťou. Pochádza z dielne samotného Samsungu.

4. V jednoduchosti je krása

Samsung sa nehral na krásne a zbytočné vychytávky operačného systému. Svoju nadstavbu najnovšieho Androidu 5.0 úplne zjednodušil. Systém je veľmi pekný, používateľsky prívetivý a veľmi prehľadný. Jeho ďalšie kvality zrejme odhalia až prvé testy.

5. Nabíjanie je rýchle

Najväčšie negatívum nových smarfónov je rýchle vybíjanie sa. Samsung urobil prvý krok k tomu, aby spríjemnil život svojim zákazníkom. Nový Galaxy S6 sa za 10 minút nabije na štyri hodiny používania. Za pol hodinu ho nabijete na polovicu jeho kapacity.


Prečo Samsung Galaxy S6 nie je najlepší smartfón na svete:

1. Fotoaparát vyčnieva z davu

Kvalitný fotoaparát má malú chybičku krásy. Tá sa objavila aj na najnovšom iPhone, ktorému sme to tiež neodpustili. Vyčnievajúci objektív fotoaparátu je nedostatok, ktorý top telefónu neodpustíme ani my ani žiadny používateľ.

2. Konzervujeme vnútro

Nie je to, nič, čo by vám v novom telefóne chýbalo, ale po dvoch rokoch by každý z nás uvítal, keby si mohol vymeniť baterku v telefóne. Predchodca to umožnil, Galaxy S6 to stopol.

3. Cena môže prekvapiť

Možno je to náhoda, ale podporuje to naše konšpiračné teórie. Nezverejnená cena bude zrejme dosť vysoká. Hlavnou otázkou však zostáva, či bude pod hranicou vlajkovej lode od Apple. Ak sa to podarí, nemusí to byť tragické.

4. Vodu už neskúšajte

Kým predchádzajúca verzia Samsung Galaxy S5 bola vodeodolná, tá nová už nie je. Je to síce drobnosť, ale mnohých bežcov počas tréningov potešila. Teraz si už musia dávať väčší pozor na to, kedy a kde telefón vytiahnu z vrecka. 

5. Nič prevratné

Pre Samsung brutálny posun dopredu, pre trh však štandard prémiových telefónov. Premiové materiály, skvelý dizajn, to všetko by malo byť štandardom, ak chcete priniesť najlepší telefón na trhu. Nič, čo by nás však extra prekvapilo, sme zatiaľ na telefóne nenašli.

Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

01 - Modified: 2007-03-29 09:35:01 - Feat.: 0 - Title: Aj lodnej doprave hrozia limity
01 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 02 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 03 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 04 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 05 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 20:23