StoryEditor

Nájdite najkrajšiu cyklotrasu. Vďaka telefónom

06.07.2014, 12:53
Prinášame päť tipov na aplikácie, ktoré vám ukážu tisícky cyklotrás a zaznamenajú váš výkon. A to všetko zadarmo.

Spoznajte najkrajšie slovenské miesta na bicykli

Slovensko MTB

Ak milujete slovenské hory, táto aplikácia vám ukáže, ako nimi prejsť na bicykli. Obsahuje vyše 20 rôznych trás, ktoré sú uložené minimálne v kilometrovej nadmorskej výške. Mapy pre navigáciu sú, samozrejme, offline, obsahujú body, ukazujú prevýšenie alebo miesta, kde nájdete občerstvenie. Pozrite si web cyklowebka, kde nájdete ďalšie špecializované aplikácie pre cyklistov.

Dostupnosť: Android

 

Celé Česko ako na dlani

Mapy.cz 

Aj keď meno aplikácie znie pomerne všeobecne, stojí za ňou česká firma Seznam, ktorá integrovala do svojich máp desiatky cyklotrás, ktoré si vychutnáte pre zmenu v Českej republike. Základom úspechu v zahraničí sú offline mapy, ktoré vám nezvyšujú účet za mobilný telefón, a presne takou aplikáciou mapy.cz sú. Okrem toho ju stiahnete takmer do každého smartfónu.

Dostupnosť: iOS, Android, Windows Phone

 

Profesionálna aplikácia pre cyklistov

MapMyRide

Už v základnej verzii vám odkryje mapu so stovkami cyklotrás, ktoré vytvárajú ostatní cyklisti, a ukáže vašu výkonnosť. Aplikácia vie merať podrobné štatistiky, má vlastnú sociálnu sieť, kde sa môžete s priateľmi porovnávať alebo podľa nich trénovať. Svojou aktivitou získavate rôzne hodnotenia, no ak chcete využívať profesionálne možnosti MapMyRide, musíte si priplatiť.

Dostupnosť: iOS, Android, BlackBerry

 

Ukáže milión cyklotrás v Európe

Bikemap.net

Ďalšia aplikácia, ktorá vám odhalí ukrytý svet cyklistiky. Len v okolí Bratislavy nájdete vyše tisíc trás na výlet, ktoré si viete vyselektovať podľa svojich preferencií. Dokonca vám Bikemap.net zobrazí takzvanú heat mapu, teda miesta, kadiaľ cyklisti najčastejšie „chodia“. Pri presne vybranej trase poznáte povrch či jej prierez.

Dostupnosť: iOS, Android, WindowsPhone

 

Váš počítač pre bicykel

Cyclemeter GPS

Jedna z najlepšie hodnotených aplikácií, ktorá dokáže nahradiť drahé cyklopočítače. Je výborne spracovaná a veľmi prehľadná. Vaše výkony synchronizuje cez internet a v základnom móde zaznamenáva všetky dôležité parametre. S príslušenstvom sa možnosti Cyclemetra GPS ešte zvýšia. Na obrazovke si napríklad zobrazíte len to, čo chcete vidieť, vyberať môžete až z 25 rôznych parametrov.

Dostupnosť: iOS

 

Snímky: iTunes, Google Play, trekbikes.com

01 - Modified: 2006-07-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Letieť na dovolenku je hriech
01 - Modified: 2024-04-23 19:46:08 - Feat.: - Title: Sieť TikTok predložila Bruselu správu o rizikách spojených s novou aplikáciou. Užívatelia dostávajú úlohy 02 - Modified: 2024-04-20 11:00:00 - Feat.: - Title: Nahlás zle zaparkované auto a ešte dostaneš zaplatené. Toto mesto spustilo jedinečnú aplikáciu, ľudia ju milujú aj nenávidia 03 - Modified: 2024-04-14 05:30:00 - Feat.: - Title: Chcete zarábať na sledovaní sociálnych sietí? TikTok to možno čoskoro umožní 04 - Modified: 2024-03-20 14:05:22 - Feat.: - Title: Systém na porovnávanie cien v obchodoch by mal byť do konca roka, oznámil Kamenický 05 - Modified: 2024-02-24 10:13:10 - Feat.: - Title: WhatsApp oslavuje 15 rokov fungovania. Populárnu aplikáciu dnes používajú až dve miliardy ľudí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 18:14