StoryEditor

Desať dôvodov, prečo je iPhone najlepší telefón na svete

22.03.2015, 12:47
Má jednoduché ovládanie, najlepšiu podporu a dizajn, ktorý ostatní kopírujú.

iPhone je podľa posledných výsledkov najpredávanejším smartfónom na svete. Prekonal aj dlhoročného súpera Samsung, ktorý vsadil všetky karty na nový Galaxy S6 (naše prvé momenty s týmto telefónom si môžete pozrieť tu). A prečo je iPhone taký úspešný a stojí na vrchole? Prečítajte si našich desať dôvodov. 

 

1. Dizajn, ktorý všetci kopírujú 

Ťažko nájdete na trhu značku, ktorá si viac zakladá na dizajne než Apple. Jeho produkty sa doslova musia prispôsobovať vzhľadu, ktorý má v Apple na starosti John Ive.

Práve kvôli tomu patria či už telefóny, alebo počítače Apple medzi najlepšie na trhu. A to sa Applu aj patrične vracia. Od čínskych až po svetové značky sa ho všetci snažia napodobiť. A to nie len vzhľadom tela, napríklad smartfónu, ale aj dizajnom jeho systému.

2. Neriešite technické parametre 

Oproti Androidu vám pri iPhone odpadá jedna veľká starosť, a to byť expertom na IT. Vôbec neriešite, ktorý telefón má lepší procesor a či mi bude dobre fotiť.

Skrátka vás nezaujíma, koľko má jadier procesor, aká je veľkosť RAM či aká verzia grafického čipu je vo vnútri. Proste ten telefón funguje veľmi dobre, všetko ide (takmer) bezproblémovo a jednoducho. No a presne to ľudia hľadajú. Telefón, ktorý zvládne to, čo potrebujú a pritom sa nemusia zaoberať dalšími parametrami. 

 

3.  Najlepšie aplikácie má iPhone ako prvý 

Aj keď za týmto procesom je často neoficiálne aj silná lobby Apple, práve najlepšie aplikácie sú tvorené pre iPhone. Veľká väčšina populárnych hier či niektorých služieb je skôr dostupná pre majiteľov iPhonov než pre používateľov na Androide. Aj keď je v súčasnosti situácia lepšia pre majiteľov Androidov než v minulosti, iPhony majú stále určitý status exkluzivity. 

4. Najlepšia rodičovská kontrola na trhu

V nových iPhonoch si môžete vyskúšať aj funkciu Family Sharing, ktorá dovoľuje medzi viacerými iPhonmi či iPadmi v rodine zdieľať obsah a kontrolovať platby. Napríklad dieťa si nekúpi nič bez vášho vedomia.

Okrem toho si medzi sebou viete sťahovať aplikácie, ktoré už pred tým niekto zakúpil, môžete mať spoločný kalendár, pripomienky alebo ak chcete, okamžite môžete na mape vidieť, kde sú ostatní členovia rodiny.

 

5. Stále máte v telefóne najnovší softvér 

Z bezpečnostného a používateľského hľadiska je toto jedna z najväčších výhod, ktoré Apple poskytuje. Všetkým vždy naraz dovolí stiahnuť najnovšiu aktualizáciu do iPhonu. A to nie len novým kúskom, ale pokojne aj tri roky starým telefónom. Čo je vo svete mobilných technológií malý zázrak.

Žiadny iný z výrobcov nemá podobné štandardy, aby aktualizoval staré tablety a smartfóny. Svet Androidov je v tomto smere úplne odlišný. Najnovší Android má na trhu len malé percento nových telefónov. 

6. Jednoduché ovládanie 

iPhone je „blbuvzdorný“ telefón, na ktorom nemáte takmer čo pokaziť. Má veľmi jednoduché ovládanie. Výhoda je v tom, že vždy, nech sa deje čokoľvek, sa stlačením jediného tlačidla  dostanete na hlavnú plochu.

To časom pochopil aj Android a znížil ovládacie prvky zo štyroch na tri základné tlačidlá. Okrem toho pri iPhone neriešite žiadne čistenie pamäte RAM a netrápite sa s manuálnym zatváraním aplikácií.

Rovnako odpadajú starosti s tým, či máte niečo nainštalované na SD karte (iPhone žiadne nemá) alebo prečo musím mať v telefóne dve aplikácie na fotografie, dva prehliadače či dva mailové klienty. A to som nič nerobil, len telefón vybalil z krabice a už ho mám plný zdvojených a nepotrebných aplikácií. 

 

7. Špičkový fotoaparát

Máloktorý smartfón sa môže vôbec porovnávať vo fotografovaní alebo s nahrávaním videa s iPhonom. A to nemusí mať telefón od Apple ani 20 Mpx čip či Ultra HD video (štyrikrát vyššie rozlíšenie než Full HD). Snímky a videá z iPhonu patria k najkvalitnejším aj napriek tomu, že má stále 8 Mpx fotoaparát a video nahráva vo Full HD.

To má okamžité preostrovanie a špičkových 60 snímkov za sekundu. Okrem toho je aplikácia na fotografovanie veľmi dobre pripravená. Je jednoduchá, vie zachytávať výborné panorámy či veľmi dobré spomalené videá. 

8.  Bezpečnosť a ochrana 

Prakticky jediný smartfón, ktorý dokáže rýchlo a spoľahlivo používať snímač odtlačkov prstov je stále iPhone. Vďačí za to jednoduchosti a umiestneniu tlačidla. Niektoré telefóny ho majú na zadnej strane, iné zas napríklad nevyužívajú technológiu, kde sa tlačidla len dotknete, ale musíte po ňom prejsť.

Týmto spôsobom viete odomykať telefón, kupovať aplikácie či overovať svoju totožnosť v niektorých aplikáciách. 

9. Platenie iPhonom 

A keďže iPhone je závislý najmä na svetovom úspechu a nie len v možnostiach, ktoré dokáže ponúknuť na Slovensku, ďalšou „superschopnosťou“ je Apple Pay. Takto môžete zatiaľ platiť len v USA, no Apple chce túto službu rozšíriť aj do celého sveta. Spolupracovať má už s tisíckami bánk. iPhone pri platbách overuje totožnosť pomocou čítačky odtlačkov prstov. 

10. Podpora v Apple store

Rovnako obrovskou výhodou Apple oproti ostatným sú špeciálne obchody, kde zákazníkom poradia alebo poskytnú špičkový servis. Napríklad pri reklamácii telefónu vám stačí relevantný dôvod (nefungujúce tlačidlo) a na mieste dostanete v priebehu 20 minút nový telefón. A so sebou nemusíte ťahať ani nejaký zarúčný list či krabicu. 

Snímky: Reuters, HN / Pavol Funtál

01 - Modified: 2007-04-19 15:20:00 - Feat.: 0 - Title: Fico sa k požiadavkám LOZ vyjadrí, až keď sa oboznámi s ich listom
01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky 05 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
13. apríl 2024 12:27