StoryEditor

Takmer čarovný prsteň. Pozrite sa, čo všetko dokáže

04.03.2014, 23:02
Autor:
dpidpi
Napíše SMS, odošle email, zhasne svetlo alebo zaplatí za večeru. Stačí len použiť správne gesto.

Predstavte si situáciu, keď nemusíte vyťahovať telefón a len mávaním prsta napíšete správu, že o päť minút dorazíte. Imaginárne písmená sa premieňajú na skutočné. Aj to je jedna z funkcií špeciálneho prsteňa RIng, ktorý je vlastne jeden z prvých smart prsteňov na svete. Áno, presne tak, už aj šperky dostanú senzory a počítač. Ring rovnako ako napríklad smart hodinky alebo Google Glass patrí do kategórie wearable zariadení. S týmto slovom sa budete stretávať čoraz častejšie, no inak povedané je to technológia, ktorú môžeme nosiť. Navyše práve tento trend bude v najbližších rokoch veľmi silný. 

Dokáže čokoľvek

Ring začal, ako desiatky iných, svoju „kariéru“ na serveri kickstarter. Tvorca Takuro Yoshida požadoval 250 tisíc dolárov, no po piatich dňoch má na účte dvojnásobné číslo. „Ring je ako mágia, dokáže ovládať čokoľvek, čo chcete, len vašim prstom. Môžete posielať textové správy, kontrolovať domácnosť a navyše platiť účty, a to všetko naraz a navyše ihneď,“ uvádza Yoshida na stránke. 

Gro nápadu je založené na spojení prsteňa a smartfónu so špecializovanou aplikáciou. Na prsteni sa pre základné úkony nachádza malá dotyková plocha. Systém vie rozoznať viac než tisíc rôznych gest, ktoré kreslíte prstom vo vzduchu. Prsteň má vlastnú abecedu na písanie. Všetky gestá si ale viete editovať a napríklad pre spustenie fotoaparátu imaginárne nakreslíte kameru alebo pre správu zas obálku. 

Aj Arabela by závidela

Prsteň má tiež vibračnú odozvu a trojicu informačných LED diód. Napríklad na nové emaily tak viete byť okamžite upozornený. Aplikácia v smartfóne navyše vie spolupracovať aj s inteligentnými žiarovkami alebo televízormi, a tak zamávaním prsta dokážete meniť farbu svetla, prepínať programy alebo televízor priamo vypnúť. V Spojených štátoch bude cez prsteň navyše možné aj platiť. Stačí pri pokladni s podporovanou službou nakresliť sumu a odobriť transakciu virtuálnou „fajkou“. 

Suma multifunkčného prsteňa je navyše len okolo 150 dolárov. Nové aplikácie a podporované funkcie budú vďaka otvorenej platforme len pribúdať. Batéria má vydržať odoslať tisíc rôznych gést. Prsteň je o niečo hrubší než klasické, ktoré sú vyrobené len z kovu a navyše Ring nie je vodeodolný. Prvé dodávky záujemcom začnú chodiť už v priebehu leta. 

Snímky: Ring

Zdroj: kickstarter.com

01 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 02 - Modified: 2024-04-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Toto sú najpredávanejšie telefóny všetkých čias. Vládne im roky sa trápiaca značka 03 - Modified: 2024-04-03 05:58:18 - Feat.: - Title: Spolupráca s Leicou sa vyplatila. Kompaktná vlajková loď z Číny ale dokáže viac ako len fotiť 04 - Modified: 2024-03-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Nabitú strednú triedu dopĺňa čínska novinka. Láka takmer bezrámčekovým displejom a fotografickou výbavou 05 - Modified: 2024-03-20 11:00:00 - Feat.: - Title: Motorola chystá predstavenie špičkového smartfónu. Spoločnosť odhalila jeho dizajn a prítomnosť AI
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 04:24