StoryEditor

AGRO PRO: Program pre úspešných od Slovenskej sporiteľne

02.12.2012, 23:00

Podnikať v agrosektore sa v súčasnosti nedá bez spoľahlivej banky. Ako čo najvýhodnejšie financovať prevádzkové aj investičné náklady radí riaditeľ regionálneho firemného centra Slovenskej sporiteľne v Košiciach Robert Koltáš.

Sme akciová spoločnosť podnikajúca v agrosektore. Ako nám viete pomôcť s financovaním?
Pre podnikateľov v agrosektore máme v ponuke produkty a služby šité na mieru ich špecifickým potrebám. Sú určené na financovanie bežných prevádzkových nákladov aj na investície. S ich pomocou si môžete zaobstarať pôdu, poľnohospodárske objekty, poľnohospodárske, stavebné a manipulačné stroje, moderné technológie či čokoľvek iné, čo potrebujete pri svojom podnikaní. Pomôcť vám dokážeme tiež s projektmi, ktoré budete financovať s podporou Európskej únie v rámci Programu rozvoja vidieka, u ktorých sa vyžaduje spolufinancovanie či preklenovacie financovanie. Všetky tieto produkty teraz ponúkame v rámci programu AGRO PRO spolu s profesionálnym servisom a odborným poradenstvom, ktoré sú rýchlo a jednoducho na dosah tak našim klientom ako aj novým záujemcom prostredníctvom 18 firemných centier Slovenskej sporiteľne v každom regióne Slovenska.

Ponúkate poľnohospodárom aktuálne niečo nové?
V našej ponuke pribudol špecializovaný investičný úver na nákup pôdy s možnosťou predĺženej doby splácania a prispôsobenia splátkového kalendára (tzv. balónové splácanie). Novinkou je tiež možnosť získať finančné prostriedky na predfinancovanie priamych platieb z PPA, teraz až na najbližšie tri roky do celkovej výšky očakávaných priamych platieb. Tieto úvery poskytujeme rýchlo, s výhodnou úrokovou sadzbou, s minimálnym požadovaným zabezpečením a s možnosťou bez sankcií ich kedykoľvek splatiť z došlých priamych platieb z PPA.

Musia spĺňať poľnohospodári špeciálne kritériá na to, aby dostali úver vo vašej banke?
K podnikateľským subjektom z agrosektora, ktoré žiadajú o financovanie, uplatňujeme individuálny prístup. Záujemca o úver by mal mať efektívny biznis model a tiež dobrú platobnú disciplínu voči ostatným veriteľom, najmä voči štátu, iným finančným subjektom aj voči svojim obchodným partnerom. Financovanie sa potom snažíme navrhnúť tak, aby klientovi pomohlo zefektívniť jeho prevádzku a zvýšiť ziskovosť podnikania. Najlepšie je však prísť a osobne sa poradiť s našimi špecialistami v každom regióne Slovenska. Sú odborne dobre pripravení poradiť a pomôcť vám.
www.slsp.sk Sporotel: 0850 111 888

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 04:26