StoryEditor

Služby ponúknu interaktivitu, viac HD aj lepšie nahrávanie

18.10.2012, 00:00
Mnoho poskytovateľov plánuje zvýšiť napríklad počet HD staníc s obrazom vo vysokom rozlíšení.

Pre HN ambíciu potvrdili Antik, Orange, Slovanet aj UPC. „HD kanály sa snažíme zaraďovať nielen do prémiových, ale aj do tematických balíkov, aby boli pre klientov prístupnejšie za nižšie ceny,“ tvrdí produktová manažérka Slovanetu Sandra Zelenková. Antik chce doplniť nové kanály „hlavne do prémiového a HD balíka“, uviedol manažér IPTV spoločnosti Vlastimil Lakatoš.

UPC chce viac služieb

Viaceré doplnkové služby chce priniesť UPC. Potvrdil, že môže ísť o televízny archív, surfovanie cez set-top-box či nahrávanie cez web. „Plánujeme uviesť aj tieto doplnkové služby, o časovom harmonograme budeme informovať priebežne,“ uviedol hovorca Jaroslav Kolár. Skylink možný príchod interaktívnych funkcií nekomentoval. „V súčasnosti pozorne sledujeme vývoj technológie, ktorá dovolí rozviesť televízny signál do akéhokoľvek zariadenia v domácnosti. Presný termín zavedenia tejto technológie však nateraz nedokážem odhadnúť,“ poznamenala Martina Goffová z PR agentúry Skylinku. Orange avizuje významnú novinku pre FiberTV, termín jej príchodu taktiež nespresnil.

Telekom chce do konca roka zlepšiť a rozšíriť službu Magio TV Go, ktorá umožňuje sledovať programy z mobilného telefónu, tabletu alebo počítača. Pre zákazníkov satelitného variantu tiež priniesol zariadenie, ktoré umožňuje nahrávať na ľubovoľný počet externých diskov, poukázal hovorca pre technológie a siete Tomáš Palovský.

Interaktivita pri športe

Antik chce sprehľadniť archív a pre nový set-top-box priniesť internetový prehliadač, spresnil Lakatoš. Slovanet chce zlepšiť nahrávanie. Momentálne dovoľuje používateľom uložiť na svoje servery len tri hodiny nahrávok a na tri týždne – aj keď bezplatne. „Začiatkom budúceho roka plánujeme rozšírenie o možnosť uchovania nahrávky na neobmedzený čas (počas trvania zmluvy) a rozšírenie rozsahu sieťového nahrávania,“ uviedla Zelenková.

Smelé plány má provider aj na budúci rok. „Pripravujeme nasadenie novej platformy pre set-top boxy a digitálnu televíziu, ktorá umožní napríklad interaktivitu pri športových prenosoch, prinesie nový dizajn rozhrania a ďalšie novinky.“

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 07:26